Jazzhands

Uppvaknanden


Helgen är snart över och i morgon börjar mitt nya liv som reporter på DN På Stan. Jag har därför vigt helgen åt eftertänksamhet och sökande.

Jag konstaterar följande sanningar:

1. Steve Carell är snygg. Så är det. Jag ser på amerikanska The Office (bra, bra serie, för övrigt) och inser bara ännu en gång att det är faktum. Se bortom geeken och du finner en attraktiv man med ansvarskänsla och den så kallade “glimten i ögat”. Ladies like.

2. I stort sett alla unga män (och här syftar jag på de unga män, runt 30, som jag känner) klär i en eller flera dagars skäggstubb. Idagvar jag på helt underbar brunch hos ELLE-Erika och hennes fotograf-Martin. Rara genibarnet Anders Rydell kom dit, med 1 mm skägg som accessoar till sina Truman Capote-glajjor. Bra look! Alla unga män borde följa hans exempel (ni vet vilka ni är).

3. Melodifestivalen är Sveriges största tidsmaskin. Säg ett årtal mellan 1965 och 1999 och du är där. Emilia kör Motowngrejen, Nina whats-her-name kör äcklig åttiotalsrock (nittiotal? Jag bryr mig inte, äckligt är det i alla fall) och Alcazar (bless them!) kör på som om vi stod precis vid dörren till tvåtusentalet och kikade in, i våra skinny jeans och blonderade hår.

4. Jack Bauer är bäst, ingen protest. Sju timmar 24-tittande lämnar mig bara stum av beundran. Jack Bauer wasn’t born, he was unleashed. Jack trumpna och sårade min då han får ta verbal smutskastning av Agent Walker eftersom hon felaktigt tror att han jobbar på skurksidan är obetalbar. Man vill bara krama honom, kela med hans babyfejs och trycka hans hand och tacka, å hela västvärlden OCH Afrikas vägnar. Jack, du förtjänar en semester när detta är över. Och massor av kärlek.

5. Att laga mat lindrar själens våndor. Hade en crappig helg, rent själsligt alltså, och lagade därför en skitgod morotssoppa med kokosmjölk och bakade mandelskorpor som blev fintfint sega. Det gjorde mig på bättre humör. Hädanefter ska jag alltid ha nyttiga ingredienser i kylen som jag kan göra rejäla soppor och grytor på. Funkar ungefär lika bra som Atarax vid lätt oro.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen