Jazzhands

Som du vill ha det

hej!

jag har ägt nina ricci belle de minuit och vill dofta så igen, men den parfymen såldes bara under år 2000. jag googlade fram hur den luktade:

Belle de Minuit is typical of the floral-sensual olfactory family. Its citrus-based top note with a light accent of black currant blends with a floral bouquet marked by orange blossoms. A warm, balsamic-woody end note rounds the perfume out harmoniously.”

och även:

“Citrusy notes open this perfume. Sweet bergamot, gentle sourish grapefruit, orange and blackberry tingle with their sourish-fresh notes, while orange blossom, lily of the valley, fresh and sweet jasmine and warm, vanilla-like heliotrope play seductively in the heart. The balmy-woody base soothes the passions with help of sandalwood, myrrh and warm, intensive Tonka.”

vet du ngn parfym som luktar typ så? det verkar gå att köpa gamla flaskor på internet, men har inte hittat ngn som skeppar till sverige än. är att köpa 10 år gammal parfym att rekommendera? blir den dålig? vet du om det finns ngn “if you like.. you may also like..”-tjänst för parfym på internet?

mvh jana

Hej Jana!

Tio år är ingenting för en parfym, så länge den förvarats någorlunda utom räckhåll för solljus. Jag skulle inte leta efter liknande parfymer om det är den du gillar, det blir nog bara besvikelser. Du kommer bara att jämföra med din drömdoft, tror du inte? Bättre då att försöka köpa den på nätet, precis som du är inne på. Kanske känner du någon i USA som kan hjälpa dig med frakten? Kanske kan du höra av dig till säljaren, och fråga om de inte kan tänka sig att skicka till Sverige? Prova också The Perfumed Court där många parfymer som inte tillverkas längre ändå säljs!
Apropå “you may also like”…

http://www.fragrancesoftheworld.info/ är en betaltjänst men man kan få en 24-timmars gratis trial. Men varning för att det kan bli yxigt när man delar in efter familj. Bättre, tror jag, är att börja hänga med parfymentusiaster på forumet Basenotes . Där kan du starta en tråd om din parfym om det inte redan finns någon, och be om råd. De som engagerar sig där är rena parfymdetektiverna många gånger. Jag är imponerad.

Tala gärna om hur det gick för dig!

Bästa hälsningar

Caroline
 • Postad 2011-01-03
 • av
 • Kategori Uncategorized
 • Kommentarer: None

Etiketter None

 • therese svensson, 3:36 pm January 3, 2011:

  tips: kolla också upp fragrance findern på http://www.sephora.com där kan man leta efter doftfamiljer och där står det även utskrivna noter, så om du vet att du gillar jasmin, tonka, orange blossom och liljekonvalj så kan du lättare hitta liknande parfymer som du kanske gillar och kan prova på stan!

 • therese svensson, 3:37 pm January 3, 2011:

  (direktlänk till fragrance findern: http://www.sephora.com/browse/me/index.jhtml?categoryId= )

 • Anna Strömberg, 5:49 pm January 3, 2011:

  Michael Edwards föreslår Danas Chantilly, CK Obsession & Stella McCartney stella in two Amber, mem jag tycker ingen av dem är tillräckligt fruktig.

  Testa Muglers Angel Innocence & Diesel Fuel for life. Om jag minns rätt så finns det lite likheter med Belle de nuit där.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen