Jazzhands

Definitionerna. Oh, definitionerna.

Hej!

Vilken underbar blogg du har, blev helt förälskad när jag råkade hitta den igår. Jag har klickat runt lite i arkivet och hittat att du brukar svara på parfym frågor i stuk med “vilken passar mig”. När det kommer till att hitta “rätt” i denna jungel känner jag mig väldigt lost då man hela tiden får intalat att valet av parfymen definierar vem man är, det är ju ingen lite press det. Så nu undrar jag om du skulle kunna hjälpa mig med att hitta en ny parfym? Mina favoriter hittills är nog Chloé Intense, Diors Pure Poison, Hugo Boss Deep Red, Chanels Allure, Armanis Idole och London av Paul Smith (som inte verkar gå att hitta någonstans längre) – så har du ett förslag på vad jag kanske borde lukta lite extra på? Skulle gärna ha en lite träigare doft.

Alexandra

 

 

Hej Alexandra!

Jätteroligt att du gillar min blogg. Tack snälla, det gör mig glad!

Man kan såklart vända på parfymdefinitionerna, precis som man kan göra med makeup. Istället för att låta doften eller looken definiera vem man är så kan man låta den definiera den man vill vara. Vissa dofter, kläder, läppstift, får liksom erövra tycker jag. Som rött läppstift. Man växer med uppgiften, liksom. Idag vill jag vara en stark powerkvinna med axelvaddar, så jag tar på mig massor med Charlie! från Revlon och ett illrött läppstift från Chanel.

Nå. Nu till din fråga.

Du verkar ha hittat många favoriter. Gemensamt, som jag ser det, är att de ändå är ganska högljudda. Du verkar inte vara rädd för dramatiska, starka dofter, eller berusande blommor som jasmin. Yay! Du väljer mogna parfymer (med möjligt undantag av Allure och Chloé som marknadsförs till unga kvinnor) med mycket hög standard och gott renommé.

Spontant tänker jag på Gucci Rush. Den är inte lika stark som till exempel Pure Poison eller Idole, men besläktad på annat vis. Den är både blommig och kryddig, vilket du verkar gilla? Ett mästerverk, tycker jag, doftar berusande, classy men samtidigt effortless. Kan tänka mig att Alexa Chung gillar den.
Kanske gillar du också Calvin Kleins Euphoria? Den är krämig, gräddig, fruktig och blommig. Vissa skulle säga sexig men jag tänker mer på långa silkesklänningar, pärlhalsband och klackar mot ett parkettgolv medan man väntar på en taxi.

Men om du vill ha träiga dofter så tycker jag att du först och främst kan bekanta dig med SheWood-dofterna från Dsquared. Ypperliga, och fulla med hemlighetsfulla, stolta träd.

Tänker också att du kanske vill prova något som är lite “off” från det du vanligtvis hittar i parfymhyllorna. Du har fallit för de stora, kända märkena. Inget fel i det såklart, men kanske vill du komplettera med någonting ovanligare? Kanske någonting från L’Artisan eller nya Rituals, som precis kommit till Sverige. Deras parfym med sandalwood för damer är imponerande.

Etiketter: , , , , , , ,

  • Moa, 5:12 pm March 28, 2011:

    Hej Caroline!
    Vill även jag tacka för en underbar blogg!
    Såg att du tipsade om lite nya parfymer i detta inlägget och hoppas även jag få hjälp av dig!
    Är så sugen på att hitta en ny doft,men har svårt för att gå runt och prova på Ã…hlens (där de dessutom inte är så hjälpsamma tyvärr) tills man blir helt yr.
    Jag har tidigare haft Viktor&Rolf “Flowerbomb”, Anna Sui “Suidreams”,Calvin Klein “Euphoria” och Comme de Garcons “2”. Gillar både att de två första är har ganska vanilj-aktig (?) söt doft och att de två senare är ganska tunga. Fick även Marc Jacobs “Daisy” i present men den gillade jag inte alls…kändes lite för lätt på något vis.
    Ja du hör ju,jag är minst sagt förvirrad och skulle verkligen bli så glad om du har tid att ge mig lite bra tips!
    Tusen tack på förhand!
    Moa

  • Alexandra, 5:44 pm March 28, 2011:

    Vad roligt att få svar, tack! Ska absolut gå och lukta på Rush, L’Artisan och Rituals (som ju låter väldigt spännande!), SheWood dofterna har jag faktist redan varit inne på lite grann. Euphoria är en av de få dofterna som jag verkligen kan urskilja, men för många för nära bekannta/vänner/kompisar har haft den, så den blir nog inte min. Men vad imponerad jag bli av dina kvalificerade utlåtanden, otroligt kul!

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen