Jazzhands

Tandtankar

Hej!
Du skriver ju ofta om miljövänliga alternativ i bloggen, och verkar ha bra koll på det. Därför tänkte jag kolla om du kan hjälpa mig med en grej. Jag skulle vilja ha en tandkräm som inte innehåller en massa konstiga grejer, men som ändå har flour. Tidigare har jag testat olika tandkrämer utan flour (eftersom det finns en massa studier som tyder på att det påverkar hjärnan negativt) men då blir min tandläkare alltid sur på mig. Har du några förslag på tandkrämer som inte innehåller en massa skumt (se tex http://www.aftonbladet.se/kultur/article12931806.ab), men som ändå har flour? Om det inte är utanför ditt område dvs. XO

 

Jag tänker ofta att allting handlar om balans och proportioner. Kan man eliminera ingredienser som känns onödiga i en produkt, till exempel tandkräm, så är det väl en bra idé. Den använder man ju på regelbunden basis. Medan andra produkter som man använder, som en del smink och parfymer, innehåller syntetiska material men som man ändå helst inte vill kompromissa med. Give a little, take a little.

Så ja, jag har faktiskt kollat en hel del efter tandkräm utan i synnerhet konserveringsmedel och hittat Apotekets geltandkräm (15.50 kr) och Sensitive tandkräm. De använder jag själv. Av samma anledning som du – jag skippar helst det onödiga.

Jag har provat ett par olika tandkrämer från hälsokostaffärer, där finns också alternativ, men i regel är de väldigt dyra och man kan uppleva en konstig smak i munnen eftersom man använder örter och andra saker som smaksätter på ett sätt man inte är van vid, oftast av homeopatiska anledningar. Men har man ingenting emot att en tandkräm smakar örter så är den här från Logodent (ca 49 kr) okej.

Den här från Lavera är ännu billigare (33 kr) och smakar mint.

  • Postad 2011-05-05
  • av
  • Kategori Uncategorized
  • Kommentarer: None

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen