Jazzhands

Det som varar från till påska


Vad håller jag på med om dagarna? Jag stökar runt i lägenheten, räknar ut skatten, äter för mycket bröd och planerar att röra på mig mer.
Däremellan skriver jag lite artiklar av varierande dignitet. Och försöker hålla Fifty Scents vid liv.

Men förutom det så gör jag till synes inte mycket men det är oerhört produktivt. Läsa, anteckna, begrunda, känna. Ja, jag skriver ju en bok som kommer i höst. En essäsamling vilket är ett fantastiskt soft format, det är som kolumner eller tyckargrejer fast längre och mer resonerande. Som blogginlägg, haha!

Träffar en granne i tvättstugan där jag står och väntar, lite halvsur, eftersom hon glömt sin tvättid och jag inte kommer in. Hon ursäktar sig, vi småpratar och hon frågar vad jag gör förutom att skriva. Jag fattar inte frågan men inser att det är den där gamla grejen som dyker upp då och då när jag pratar med 40- och 50-talister. Det där med att man ska ha ett yrke och en utbildning. Har egna släktingar i den generationen som varken läst mina böcker eller artiklar av den anledningen: de känner ju mig, de vet ju att jag inte är utbildad journalist. Eller författare. Och författare kan ju förresten vem som helst bli idag, man kan ge ut egna böcker hur lätt som helst.

Oh well. Vad jag menar är att min tid just nu går egentligen till att göra precis motsatsen till det där. Att läsa och skriva om något jag tycker är kul och intressant. Ibland får jag påminna mig om att jag är lyckligt lottad, ibland den totala motsatsen där också: jag är fan inte lyckligt lottad, jag har jobbat för detta. TROTS den där ännu inte utdöda inställningen om yrkestitel och utbildning.

Etiketter None

  • Josefin, 8:55 pm April 15, 2017:

    Jag läste ut din bok “Inte helt hundra” idag, med stor igenkänningsfaktor. Har gett mig själv relationsförbud för en tid sedan, men för all framtid. Orkar inte med trasslet med den ena hit o den andra dit o aldrig blir det som man vill längre. Det känns bra. Faktiskt! Tack för en insiktsfull och underhållande bok, glad påsk! 🙂

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen