Jazzhands

Welcome to the dollhouse

munecafla1Är hos mormor med mamma och moster för att städa rent och rensa hennes gamla lägenhet. Man kommer till en viss punkt sedan slänger man allt. Innan vågar man inte slänga någonting. Det känns såklart som om mormor är död och vi rensar ur hennes lägenhet. Men mormor lever och bor på ett vårdhem. Men vi rensar brutalt ut allt vi kommer åt och kastar i stora, svarta sopsäckar. Mormor har strykt varenda sak av textil jag hittar. Små dukar, små handdukar. Allt är strykt och stärkt. När försvann traditionen med att stryka grejor?
Jag hittar en skatt högst uppe på hennes stora garderob, längst in mot väggen. En låda som ingen har märkt. Den är full med dockor. Jätteknasiga dockor. Såna man köper på exotisk utlandssemester till Tyrolen eller Madrid. Dockor med läderhosen, dockor med tangoklänning och solfjäder. En docka som benen ramlat av på (hur?) som har någon slags nationaldräkt. Jag tar hem hela lådan. Under alla dockor ligger suddiga, gamla svartvita bilder på folk jag antagligen är släkt med men inte känner något band till.

(Här vill jag inflika en liten fundering om släktforskning. Vad är poängen? Jag fattar inte släktforskning. So what om jag femton generationer tillbaka är släkt med, vad vet jag, Bellman. Jaha? Vad betyder det för mig och mitt liv? Jag kände ju inte ens mina farföräldrar. Det är ju bara som någon slags koketteri, som om ens förfäders blod fortfarande rinner i ens ådror och hjälper till att forma ens personlighet. Bah!)

Var var jag nu…Jo, jag tar hem alla knasiga dockor och placerar ut dem i lägenheten. Kommer på att det gör mig till “Crazy doll Lady” i grannskapet och tar ned dem och lägger dem i lådan igen.

  • Postad 2009-10-05
  • av
  • Kategori: Uncategorized
  • Kommentarer: None

Etiketter None

Vill ni se en stjärna?

Hela Högdalsgänget kommer att samlas hos Niklas för att äta snittar och se på Kennets tv-debut. I närvaro av stjärnan? Vi vet inte ännu, stjärnans schema är inte satt. Hade stjärnan en känsla för dramatik, och det har han, skulle han ju dyka upp i första pausen iförd sin flyguniform och med kabinväskan i hand. Eller i alla fall en tummad taxfreekatalog.

  • Postad 2009-10-05
  • av
  • Kategori: Uncategorized
  • Kommentarer: None

Etiketter None

© Jazzhands

Bloggportalen