Jazzhands

Guldrushen

K säger att han ska börja handla med guld. “För guld kommer aldrig att sjunka i värde!”
Vad kommer den här konstiga guldrushen ifrån? Jag trodde den hade lugnat ned sig nu, från att ha stått en upp till öronen. Allvarligt, det står glada försäljningsmänniskor vid en liten gulddisk i Ringen och ropar glada saker som “Hej! Visste du att vi betalar kontakt för ditt guld!”.
Eller, jag vet inte om de står kvar men de stod där ett bra tag.

SMS-guld (har aldrig fattat vad det är) och Du kanske har pengar hemma du inte vet om-kampanjen i tunnelbanan…
“Ja”, säger K. “Det är ju för att guld är en bristvara just nu”.

Jag kan inte kontra med något, jag har inte följt guldindex på länge. Men brukar man inte säga att det är något billigare än saffran? Saffran var något billigare 2010 än 2009 enligt mina erfarenheter. Kanske borde man investera i saffran.

  • Postad 2011-02-03
  • av
  • Kategori: Uncategorized
  • Kommentarer: 4

Etiketter None

“Parfymen luktar annorlunda på mig”

Hej kära Råd&Rön!

Jag har en lite flummig fråga om parfym, som anknyter till något du nämner ovan. Det är nämligen så att jag har en syrra som alla parfymer luktar helt annorlunda på. Jag använder mycket Dune, på mig luktar den “som den ska”, på min syster som tråkig herrdusch. Vår mamma har ofta Shalimar och den luktar himmelsk Shalimar på henne. På min syrra blir den lite fräsch melonig & liksom lätt & luftig (!), som man föreställer sig en Issey Miyake-doft (jag kan inte så mycket om de olika sorterna så jag kan inte beskriva bättre).
På grund av detta är det jättesvårt för henne att hitta en bra parfym, då de sällan luktar likt de lukt de “har”. Jag tror hon skulle passa bättre i herrparfymer men vet inte så många bra dofter.

Jaha, det blev ju ingen fråga av detta men kanske nåt du kan prata lite om?

(en bonusfråga skulle vara om du kunde tipsa om dofter som liknar Dune då jag inte kan hitta någon annan parfym jag gillar eller passar i… Gärna moderna dofter i Comme-stilen.)


Hej!

Fantastiskt roligt med syrrans speciella egenhet! Så i regel blir parfymer mildare på henne?

Parfymer lever ju förvisso lite av ett eget liv. Först går de igenom en hel metamorfos från den första, förföriska toppnoten till den mer varaktiga och trogna basnoten. Sedan ska de sätta sig också, känna in vem det är de sitter på och blomma ut efter det. Men din systers förmåga att helt förändra dem låter exceptionell. Gäller detta alltså oavsett dos? Alltså, det spelar ingen roll om hon splashar på lite mer än dig och er mamma?

Vad vill din syrra ha för dofter? Gillar hon också Dune från Dior? Den verkar poppis, hade vi inte en fråga om den alldeles nyss? Nå, hon kanske skulle gå på lite tyngre dofter om det är så att de har en tendens att bli lättare och luftigare på henne? Kanske någonting träigt, eller kryddigt? Om hon gillar den typen av dofter alltså.
Narsico Rodriguez
har nästan patent på muskdofter, om hon lockas av mörkare parfymer. Gillar hon musk? Hon får utgå från vad hon gillar och prova därifrån, gärna återkomma om hon hittar något som vi kan börja nysta i!

  • Postad 2011-02-03
  • av
  • Kategori: Uncategorized
  • Kommentarer: None

Etiketter None

© Jazzhands

Bloggportalen