Jazzhands

The bully inside me

Min mage är värsta mobbaren, den är elak mot mig hela tiden. Den gjorde så att jag inte kunde gå på Guldbaggegalans efterfest utan fick hoppa in i en taxi efter Pernilla Augusts äckliga tal.
Nu har den bråkat med mig i två dagar. Jag försöker ignorera den bara, den kan inte få som den vill jämt. Åt lite grädde tidigare (en medicin jag kan omfamna!) för det ska tydligen vara bra för katarr. Sen gick jag och la mig och sov bort absolut hela dagen. Är du nöjd nu, mage?

 

 • Postad 2011-03-30
 • av
 • Kategori: Uncategorized
 • Kommentarer: 1

Etiketter None

Äntligen!

Tror jag ska bli voudou-utövare. Det verkar vara den enda sanna religionen. Var på ett föredragoch blev peppad. Föredraget i sig var inget att ha, det skulle handla om voudou i film och om den bilden är sann eller inte. Föredragshållaren från Södertörn inledde med att säga att hon inte var en expert på ämnet. Men tjeeeeenare.

Säger ju allt om Södertörn. Som om jag inte hade nog med fördomar om Södertörn innan. Plus att det där med dockor och nålar inte nämndes en enda gång. Är det någon voudou-bild man får av film och annat populärkultur är det väl den? Eller? Bah.

Sen består föredraget till en fjärdedel av ett tjugo minuter långt utdrag ur en dokumentär (som visserligen verkar bra men..) om Blaxploitation.

Nå. Det som sägs om voudou är i alla fall mycket uppmuntrande. Bland annat är det största skyddshelgonet en farbror i solglajjor, hög hatt som gillar att dra fräckisar. Äntligen en religion jag kan omfamna!

 • Postad 2011-03-30
 • av
 • Kategori: Uncategorized
 • Kommentarer: 1

Etiketter None

Fem fina budgetfynd

Balsam från Såklart, Garant.
Finns på Willys, hemköp och Vi. Kostar ca 21.90.
Ett bra balsam utan konstigheter. Utan färgämnen och parfym. Har man en favoritparfym eller kanske en man tröttnat lite på kan man tillsätta ett par droppar. Finns schampo i samma serie, och även schysst oparfymerad hudlotion. Go nuts med dina avlagda, gamla, bara-några-droppar-kvar-flaskor!

 

 

 

 

 

Salva mot munsår, Apotekets
Finns på Apoteket. Kostar 74 kr.
Något av en universalsalva som trollar bort munsår, småsår kring naglarna, små hussprickor, sprickor i mungipan…och den räcker i en absolut evighet. Eight Hour Cream på riktigt! Mer eller mindre naturläkemedel dessutom – består till största delen av koncentrat från röd solhatt. Blomma alltså.

 

Eyeliner, Isadora
Finns på alla större varuhus. Kostar runt hundralappen.
En i det närmaste perfekt eyeliner, om man föredrar eyeliner i pennform. Smal spets, lätt att applicera, sitter hela dagen. Jag kan inte poängtera nog hur imponerad jag är av detta budgetfynd.

 

Skin relief treatment, Paula’s Choice
Beställs online (inom EU). Kostar runt 120 kr.
När man är röd någonstans efter rakning, efter en blemma, solen eller till och med efter något litet insektsbett – detta är din bästa vän. Rödheten och svullnaden försvinner direkt. Skin relief innehåller alvedon, mer eller mindre, som dämpar svullnad. Den innehåller också lugnande ingredienser, men ingen parfym eller knasiga färgmedel.
Män kan med fördel använda den efter rakning och ladies – preppa huden med den innan rakning och använd efter rakningen. Ingen rödhet i sikte.

Torrshampo, Kisby
Finns på nätet, KICKs och NK. Kostar runt 100 kr.
En hundralapp är ett billigt pris för att kunna skjuta upp hårtvätten ett par dagar, för att spara tid och för att slippa debattera med sig själv om man ska gå till gymmet eller inte när håret är nytvättat.
Torrshampot från Kisby är det drygaste jag vet, håller i absolut evighet. En liten dust täcker massor av strån (man behöver det ju bara i hårbotten, och då egentligen bara på de delar som syns). Finns i sprayversion och puderversion.

 • Postad 2011-03-30
 • av
 • Kategori: Uncategorized
 • Kommentarer: None

Etiketter None

© Jazzhands

Bloggportalen