Jazzhands

Den officiella hipsterförklaringen

Okej, då var man officiellt hipster då. Idag gick jag med raka steg in på Hattbaren och kom ut med en Panamahatt. Det står i den med stora bokstäver att den är “genuine”, och på en medföljande lapp läser jag att den är “vävd för hand av hantverkskunniga infödda ecuadorianer”.

Det är så jag föredrar mina hattar. Handvävda av infödda ecuadorianer. Jag bär helst inte andra typer av hatt.

Det innebär väl antagligen att jag är hipster då. So be it.

Har intervjuat Sofias mamma, Eleanor Coppola nu. Grymt. Ett steg närmare fulländningen. Nu måste jag supersnabbskriva artikeln för Fotografiska museets tidning. Hennes utställning Circle of Memory kommer dit.

Jag går givetvis dit i hatt.

 • Postad 2011-06-03
 • av
 • Kategori: Uncategorized
 • Kommentarer: 2

Etiketter None

Mythbusting!

Jag har också fått höra att man blir fläckig/flammig av parfym på sommaren. Vad tror du den myten kommer från?

Man man verkligen, verkligen ansträngde sig så skulle man nog lyckas få fläckar. Alltså om man åkte till ett riktigt solgassande land, säg Egypten eller Aten mitt i juli, och la sig på stranden, tog upp sin flaska Jennifer Lopez Glow och sprayade handlederna, och sedan låg där på handduken med handlederna upp mot solen, och pressade en stund för att sen spraya lite till och sen lite till – ja, då kunde man nog få fläckar på huden, tror jag.

Parfym innehåller ju till stora delar alkohol och det är ju “flammable” alltså det kan fatta eld, det är värmekänsligt. Så visst, det är väl inte taget ur luften men det skulle krävas stora mängder parfym och sol för att verkligen få fysiska men.

Med det inte sagt att det är helt riskfritt och okej med “vanliga” parfymer i solen. De kan ju påverka på annat sätt, som att uppföra sig konstigt och nyckfullt, och vet man med sig att man blir varm, ska åka till ett varmt ställe, ligga mycket i solen eller liknande (eller kanske tenderar att få väldigt torr hy om sommaren) så kan man skippa den vanliga parfymen och köpa en summer edition utan alkohol istället.

 • Postad 2011-06-03
 • av
 • Kategori: Uncategorized
 • Kommentarer: None

Etiketter None

Stora, feta munkar med hål i

Munkbakningen, the re-cap: Busenkelt. Alltså verkligen busenkelt. Och det där med att koka saker i olja är en barnlek, det kokar ju men det stormkokar ju inte, utan puttrar bara lite hotfullt. Munkarna bränns bruna och fina på någon minut. A kom förbi och konstaterade att “det luktar konditori” hemma hos mig. Jag tackar oljan.

Jag körde några munkar utan socker, alltså utan att vända dem i socker. Då smakar de i stort sett ingenting, bara lite svagt av frityr. Det påminde mig visserligen om Bob’s Donuts på Farmers Market i LA vilket gjorde mig tårögd, men det är ändå ingenting jag rekommenderar. De ska vändas i socker and lots of it. Då blir de fulländade och smakar som en bit av himlen.

 • Postad 2011-06-03
 • av
 • Kategori: Uncategorized
 • Kommentarer: 1

Etiketter None

© Jazzhands

Bloggportalen