Jazzhands

Sol, svett och sommarskönheten

hej. jag vet inte vad jag ska ha för sminkbas på sommaren. vill inte ha foundation, men tror inte att jag vill vara helt utan. iaf inte utan concealer, men det är svårt att hitta en som inte syns när man inte kombinerar den med ngt som täcker resten av huden. helena rubensteins magic concealer är asbra som sådan, men finns bara i alldeles för ljusa nyanser. jag vill liksom bara matta till huden och jämna ut hudtonen och se mindre rosa ut i ansiktet, men allt blir svettigt och glider omkring? är det en färgad ansiktskräm jag borde välja? kan du tipsa om någon? vore FANTASTISKT. /Jana


Det låter som en färgad ansiktskräm skulle passa dig. Vad har du för hudtyp? Svettiga blir vi alla (tyvärr) på sommaren, det är svårt att komma undan är jag rädd. Men är du inte fet i hyn i övrigt så är en färgad dagkräm med SPF (solskydd) definitivt en bra idé. Smashbox har en bra sådan för ca 315 kr.

Jag skulle annars rekommendera att du har bara en solskyddskräm med mattande effekt. Här är två bra kandidater. Och så kanske lite bra, löst puder (inte för mycket, det blir kakigt) för att ta ned det rosa och jämna ut hudtonen. Applicera med en stor, fluffig borste i så fall, det kan lätt bli kakeffekt annars.

En foundation jag annars upplever både lätt och relativt mattande är Maybellines mousse, som sägs vara världens mest sålda. Prova på käken eller halsen om har möjlighet (för att kolla färgen). Ligger bra i pris också, runt hundralappen. Jag kan uppleva att färgerna är lite off ibland men om man bara har lite, kanske i T-zonen, eller hittar en som verkligen passar så är det en bra grej eftersom de sitter ganska bra trots svett och värme, och mattar en del.
Och tycker du att du blir superfet i ansiktet vad du än gör så kan du ha lite blotting paper med dig i handväskan. Det tar verkligen inte bort allt fett eller liknande, och visst smink kommer med, men det kan matta lite och i alla fall förbättra den där känslan av att gå omkring och vara flottig i ansiktet. Och det kan det vara värt.

  • Postad 2011-06-11
  • av
  • Kategori: Uncategorized
  • Kommentarer: None

Etiketter None

Men hallå, jag är också blygsamt skrytsam!

Det här med Blygsamt skryt, den där Twitterplatsen där man samlar det man anser vara stötande i sitt mer eller mindre förtäckta skryt, gäller det bara för Twitter eller kan bloggar ingå också? I så fall – varför är jag inte citerad? Jag skryter väl som ödmjukast om min frilanstillvaro mest hela tiden.
Ser en hel knippe av mina vänner citerade där men konstigt nog inte Kristofer Ahlström men jag ska tipsa dem om honom, så att det blir rätt. Här är några exempel på blygsamma skryt som alltså sticker någon människa i ögonen:

carlbildt
If The Economist is to be believed Sweden is setting a new pattern also for other countries. But still much to do! http://econ.st/mbNmEB

fwikingsson
Hur du hur klockorna ringer?

adamalsing
Är på stort evenemang med TV3. Vi tittar kort på ett klipp från Superstars. The shame när jag inser att jag står i exakt samma outfit.

jenniehammar
21 rader fran Cameron Diaz o hennes miljon-klanning sitter Jennie Hammar i malaten langkofta. Narmre varandra an sa har kommer vi aldrig.

Alltså, det är pinsamt dåliga skryt. Jag kan göra så mycket bättre än det där. Alltså, kom igen. Kallar ni det där skryt har ni inte läst min blogg. JAG kan skryt! JAG kan blygsamt skryt. Carl Bildt är en amatör i jämförelse. Adam Alsing är en nolla. Jag tar åt mig personligen och känner mig marginaliserad. Alltid blir man förbisedd, och nu även i en av mina bästa grenar. Frilansjobbet är bra men jag ogillar osynligheten.

  • Postad 2011-06-11
  • av
  • Kategori: Uncategorized
  • Kommentarer: 8

Etiketter None

© Jazzhands

Bloggportalen