Jazzhands

Don’t mention the war

Tillbaka från tre dagar i London (hälften businessresa, hälften pleasure). Kallt väder, varm vistelse. Men nu måste vi faktiskt prata om det här med engelsmännens ständiga och fullkomligt statiska fixering vid andra världskriget. Gemene engelsman över 40 tänker uppskattningsvis på andra världskriget runt elva gånger per dag.
Enligt min uppfattning.
Att de ser andra världskriget som “great pub conversation”, har bevisats gång efter annan varenda gång jag besökt England. Denna resa var inget undantag, redan första kvällen hörde jag och beau två män prata ingående och detaljerat om bataljonerna och hur det krävdes “a man of Churchill’ statue” och what not.
När ska de släppa det där och gå vidare? People, people. Det är mycket sundare om ni släpper det där nu.

Jaja, en sak är säker i alla fall: det är en ny generation engelsmän på gång. När alla gamla krigsveteraner dör ut och deras söner, som säkerligen hört sina fäders krigssnack sedan barnsben, börjar hamna på ålderdomshem sakta men säkert (alternativt pensionera sig och forska på andra världskriget som hobby på samma sätt som våra svenska 60-plussare börjar släktforska så fort de når guldklockeåldern).

Troligtvis och förhoppningsvis är denna tredje generation hyfsat distanserad från kriget som fascination. Men det är inte enbart bra, naturligtvis. Denna krigsbefriade generation har ju aldrig behövt uppleva en kris i hela sitt liv såklart och det stod ju klart i helgen då det snöade ett par centimeter i landet och hela staden fick panik. Skolor stängs, kollektivtrafiken stannar och folk uppmanar folk att hålla sig inne. Alltså, säga vad man vill om SL och snökaos men de har i alla fall lite större ork, kraft och tålamod än det engelska lejonets motsvarighet. Herregud. Whimps. And you were once an empire!

Jaja. Förutom att tänka på andra världskriget hände följande…

IMG_6040

Jag tänkte på äggkoppar. och på vilket djur som egentligen är den bästa äggkoppen. Min röst lägger jag på lunnefågeln.

IMG_5995

Jag köpte en top class tröja.

IMG_6042

Jag träffade den här trevliga katten som heter Lenny och bor puben The Pride of Spitalfield. Han är där varje kväll. Inte undra på – han får ju kattgodis av stamgästerna!

IMG_6046

…och jag drack te på ett av mina favoritställen i världen: The Wolseley.

 

  • Postad 2013-01-20
  • av
  • Kategori: Uncategorized
  • Kommentarer: 11

Etiketter None

© Jazzhands

Bloggportalen