Jazzhands

Mississippi och Alabama

IMG_6481
Man vill ju inte vara fördomsfull. Vi rullade in i staten Mississippi med goda minnen från vårt förra trevliga men korta besök. Mat som tillagad av gudar, i portioner stora nog att kunna frysas in och räcka en hel vinter. Jag såg Tom Sawyer-livet framför mig och övervägde plocka ett strå och ha det i mungipan när vi parkerade bilen i Jackson, Mississippi och fick våra första (för den här resan) “Ma’m”, “y’all” och “yessum“.

Alltid lika nice.

Men vägar kantade av tomhet, igenbommade hus, nedstängda butiker och trasiga lador la ju lite sorti på den känslan. Men hey, ändå nice och livat på lokala haket vi åt på. Vet inte hur många som hälsade nyfiket på oss. Välklädda panchon med stark parfym, unga dudes i marinen, ung tjej som var doktor och hade flyttat dit från Houston. Vi blev inbjudna att sitta med olika sällskap och hjärtat sved lite när vi artigt avböjde men alltså, vi hade rest i sju timmar och var ganska möra.

Men den stora besvikelsen kom dock när vi checkade in på hotellet. Vi hade bokat Elvisrummet med fick indianrummet. Känslan beskrivs bäst som 🙁

  • Postad 2013-03-19
  • av
  • Kategori: Uncategorized
  • Kommentarer: None

Etiketter None

Truckin’

IMG_6456
Hej där civilisation, hur mår du? Själv har jag ju varit utan dig i ett par dagar nu och därmed också utan wifi. Istället har jag sett vägar, vägar och asfalt. Ett par gånger har vi stannat i vad som knappt kan kallas städer. Små områden kanske något större än en fotbollsplan, med någon mack på, kanske någon form av matställe.

På vägen får vi då och då sällskap av antingen ett ensamt kors. Ofta i trä. Lite som en slags påminnelse om att Gud ser oss även när vi är helt ensamma mitt på en väg utan en endaste stad i närheten. Ibland står det tre på rad. Linnéa tycker de ser hotfulla ut. Men oftare dyker “reklamskyltar” upp för “adult entertainment”, “24h lingerie” (fattar ärligt talat inte vad det betyder) eller bara ganska rättframt “naked ladies”.

I kombination med ett kors blir det lite av en insyn i den gemene lastbilsförarens vardag, tänker jag. Motellen skyltar med “clean rooms”, “new beds” och mackarna med “clean restrooms”.

Life on the road.

  • Postad 2013-03-19
  • av
  • Kategori: Uncategorized
  • Kommentarer: None

Etiketter None

© Jazzhands

Bloggportalen