Jazzhands

Sista dagen

IMG_7569Jag försöker få nyårsafton till att inte betyda något och jag lyckas ganska bra. Det är bara när man tycker sig ha ett val som det där funkar. Alltså, om man kan säga att antingen är nyårsafton vemodigt och upphaussat eller så är det inte det.
Jag försöker i alla fall.
Jag har inte blivit bjuden till något nyårsfirande vilket jag också tolkat som en frihet istället för alternativet, en tomhet. Till exempel.
Så jag och A ses istället och äter sparris. Sedan går vi nog till Nytorget och står och håller för öronen innan vi skiljs åt. Önskar varandra gott nytt år och sväljer varsin sömntablett.
Att se tillbaka på året som gott kan jag inte. Inte heller vill jag blicka framåt och tro att någonting kommer att förändras bara sådär, bara för att kalendern är slut och jag har köpt en ny som det står 2014 på. Förändring markeras inte så. “2014 blir ett bra år”. Jag får fina sms från vänner. Kan man mäta bra och dåliga år? Jag vet inte jag.
Mailar också med min nya terapeut. Jag sparkade min gamla för att vi under ett och ett halvt år aldrig ens ställde frågan “Men varför blir du så ledsen?” medan hos min nya terapeut var det den första frågan som ställdes.
“Resultat och förändring kommer alltid av våra handlingar” skriver han och önskar ett gott nytt år.

  • Postad 2013-12-31
  • av
  • Kategori: Uncategorized
  • Kommentarer: 2

Etiketter None

© Jazzhands

Bloggportalen