Jazzhands

Årssummering

main-qimg-e29406bf8f48e335fbd38e281fdd4dd9
Okej, så det där med självkänslan som årssämsta handlar om att jag fortfarande går med på saker fast jag vet att det känns fel. Eller, okej, mer konkret så handlar det om att fortsätta träffa någon man inte vill träffa eftersom alternativet att göra slut ter sig så mycket hemskare.Detta är värdelöst. Helt enkelt värdelöst. Det gör att man sitter i en soffa och fejkar intresse medan en dude visar sina vinylskivor. Det gör att man nödgas försöka skratta åt något som är supertråkigt. Eller hålla en konversation igång som dött för länge sedan.
Jag lägger ingen skuld på honom alls. Det här är helt och hållet mitt ansvar. Eller snarare brist på. Jag arkiverar detta under Årssummering med en ilsken, röd markering som betyder FEL och SKÄRP DIG. Och tar med mig detta in i 2016.

 • Postad 2015-12-22
 • av
 • Kategori: Uncategorized
 • Kommentarer: None

Etiketter None

Årssämstalistan

dr-nick
Det sämsta som hände mig 2015 hade med hälsa att göra. Och lite självkänsla, jävla skit. Att bli bemött av en läkare på det viset jag blev på Rosenlund är hemskt. Jag anmälde honom och sedan överklagade jag klinikens svar. De valde att helt missförstå min kritik, att ge mig svar på kommentarer jag inte ställt. Säga att “läkaren hänvisade till den så kallade Kloka Listan” när han i själva verket bad mig att gå hem och “googla” och “kolla upp vilken medicin jag vill ha”.
Det är inte på något vis samma sak. Och att han sa “Om du inte har självmordstankar, varför behöver du då medicin?” var enligt överläkaren en kontrollfråga, något man alltid måste ställa till patienter med depressionsproblematik. Det var inte alls så att han reducerade mina livslånga besvär till bara ett enda, allvarligt symptom. Enligt hans överordnade.
Det var det sämsta. För annars är jag riktigt bra på att parera depressionen numera, jag vet vad jag behöver i form av medicin och rutin. För mig är det viktigt att lägga mig i tid, att följa något av ett schema och så vidare. En inte på något sätt ovanlig strategi. Men en beprövad och effektiv.
När någon då kommer och behandlar en som om man är delvis okunnig och kanske lite galen, samtidigt som de inte tar en på något som helst allvar och visar en grov brist på respekt så faller en hel del. Och jag vill inte vara en person som misstror sjukvården eller landstinget. Jag vill inte det. Så detta gjorde mig ledsen på så många nivåer.

 • Postad 2015-12-22
 • av
 • Kategori: Uncategorized
 • Kommentarer: None

Etiketter None

Årsbästalistan

reunion
Det absolut bästa som hände mig 2015 var min reunion. Inte bara på grund av efterspelet (som fortfarande pågår) utan för den påtagliga känslan av att ha gjort avtryck.
Är det inte det som driver oss i många fall? Känslan av att låta världen veta att vi finns, att vi funnits och att vi inte vill bli glömda? Kanske finns något av detta i skälet till varför vi skaffar barn. Kanske är det därför vi skriver, tecknar, skaffar blogg eller gör annat som Sätter Vårt Avtryck.
Jag åkte till USA både för att försvinna och för att upptäcka. Som så ofta är fallet. Jag behövde komma bort från livet hemma (skilsmässa och slit) och jag behövde skapa mig någonting eget. Och det gjorde jag, och tjugo år senare finns det jag skapade kvar. I form av kärleksfulla vänner, äkta band och tillit. Det var det bästa som hände mig 2015.

 • Postad 2015-12-22
 • av
 • Kategori: Uncategorized
 • Kommentarer: None

Etiketter None

© Jazzhands

Bloggportalen