Jazzhands

Frågor utan frågor


Jag gillar att fylla i formulär och svara på frågor. Jag har inte fått några frågor på länge, får väl skapa ett eget formulär.

Vad gör du? Ingenting. Åt jordgubbar tidigare, med grädde. Sedan skrev jag en ToDo-lista med saker som var enkla att bocka av (“Diska, städa badrummet, svara på mail till Marie”) och flyttade över de tyngre grejerna (“Skriv artikeln till Niklas, skriv extrakapitlet till boken, bär upp bord till vinden”) under stapeln “I helgen” så nu är jag fri. Fast med dåligt samvete.

Vad har du gjort idag? Ingenting. Eller jo, jag var hos tandläkaren. En ny den här gången för den andra, rara damen har gått i pension. Den nya är en man, oerhört solbränd med ett märk på armen där klockan suttit hela sommaren. Han lägger lite ord i munnen på en men verkar samtidigt sympatisk och lyssnade ordentligt när jag uppdaterade honom på mina eviga tandproblem och tandoperationer och allt det där. Så han är en värdig efterträdare. Gick därifrån till möte med bokförlaget. Killarna var solbrända och såg ut som hälsan själv, sammanlagt. De hade en del förslag, i marknadsföringsväg och sånt. Jag sa ja till några och kanske till andra.

Vad borde du göra? Förutom artiklar och bokkapitel jag åtagit mig att skriva? Gå till gymmet, jag är helt förslappad. Alltså verkligen. Jag måste sluta med gamla meriter (“Förut sprang jag 2,5 mil i veckan”) eftersom det är så uppenbart att det var länge sedan nu. Jag är som den patetiska Glory Days-snubben som bara vill prata high school-tider när han var bra på baseball.
Jag borde lägga blommor på pappas grav också. Inte så mycket för min egen skull men för pappas frus skull, hon går dit ofta och måste känna att hon är den enda som bryr sig.
Ja, så borde jag gå in ett par svindyra skor. Jävla skitskor. Köpte den från ATP, de är enormt dyra men vackra. Men så hårda att bara på den lilla promenaden härifrån till lakritsbutiken där jag hämtar paket fick jag skavsår så djupa att det krävdes kompress och plåster, och innelädret är fortfarande färgat med blod. Jävla skit. Jag provade tricket med våta strumpor i dem, gick omkring i lägenheten med det. Men det blir ju trist efter ett tag, fötterna känns slemmiga. Skorna blev lite mjukare men fortfarande oerhört obekväma. Vilket slöseri med pengar.
Jag borde läsa också, såklart. Den där högen med böcker som kan delas in i två kategorier: a) verkar spännande och b) bör läsa. Jag vet inte om det är för att jag läst faktalitteratur så mycket nu i och med bokskrivande, men jag kommer inte igång med högen. Jo, jag har väl som smått börjat lite på My name is Lucy Barton och den verkar lovande. Läste första novellen i en samling som heter Virgin and Other Stories som i någon tidning sades behandla sex och sexualitet på ett nydanande sätt. Bah! Läste första novellen, blev besviken och kände ingen lust att fortsätta.
Ja och så borde jag börja laga middag.

Kommer jag göra något av detta? Möjligtvis middagen.

  • Postad 2017-08-10
  • av
  • Kategori: Uncategorized
  • Kommentarer: 5

Etiketter None

© Jazzhands

Bloggportalen