Jazzhands

Jo Malone bjuder på te!

Sen skulle det vara underbart om vi talade lite om Jo Malones Tea Blends. Jag har inte luktat på dem men försöker klura ut hur jag ska kunna ta mig till England så snart det går och dofta.

Fem olika “tea blends” i parfymform, inspirerade av den mest brittiska av alla brittiska traditioner – att dricka te.man vill ju gärna prova Assam och grapefruit-doften, till exempel. Och till de fem tedofterna har Jo Malones master perfumer Christine Nagel också tagit fram två tillbehör. Är det inte underbart?
Det finns alltså en liten “Sweet Lemon”-parfym och en liten “Sweet Milk”-parfym som man kan blanda med te-parfymerna för att skapa sin alldeles egna kopp/doftblandning.

Sweet Lemon för att friska upp (innehåller tydligen lite ananas också) och Sweet Milk för att ge parfymen en gräddigare, pudrigare och mjukare inramning.

Jag dör.

Jo Malones egna tea party kom ut för ett litet tag sedan men har liksom seglat omkring i mitt medvetande (och undermedvetna) sedan dess. Till exempel har jag börjat använda min tidigare ganska undanskuffade och halvt bortglömda Tea for Two-parfym från L’Artisan som luktar Lapsang-blandning serverat i en tunn, vit porslinskopp med fat under.

L’Occitane har också en tekollektion bland sina parfymer. Jag gillar Bergamott/Earl Grey bäst. Just nu på rea! Inte allas (te)påse, förstås, te har ju en ganska distinkt träig, ibland rökig, alltid murrig doft som precis som kaffe kan lukta ljuvligt när man sitter på café men inte alltid lika uppskattat på handleden men det är en fin liten värld att utforska.

Etiketter: , , , ,

  • Sandra, 10:20 am May 29, 2011:

    Nämen åh så förtjusande! Tänk att få dofta som en liten tekopp! Älskar idén med tillbehör. Eftersom du är grym och alltid kommer med superbra tips ska jag allt gå och nosa på dessa och återkomma med omdöme asap!

  • Caroline Hainer, 2:08 pm May 29, 2011:

    Är det inte ljuuuuvligt? Jag vill gå på Jo Malones parfym-teparty! Lova att du rapporterar! Oh, can’t wait. Pass another cuppa, dear.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen