Jazzhands

De RÄTTA anlendingarna!!!!

Jag har sett den svenske mannen. Han är rödhårig, har igenknipt mun, för stor, stickad mössa och en rädd och ledsen blick som ska verka hård. Han står i dörrvaktsposition, med benen brett isär.

Jag har sett Bachelorette.

Jag vet att min vän Kristofer Ahlström håller med mig när jag säger att i all sin tråkighet är det ett intressant och omdefinierande program.
Alltså intressant därför att den vrider realitysåpan ännu ett litet kvartsvarv. Här har man till exempel castat på ett sätt vi vana realitytittare är hyfsat ovana vid. Man har inte stereotypt försökt kvota in “personligheter”, eller trubbelmakare. Tvärtom, här har vi ett gäng så slätstrukna och opersonliga människor som möjligt. De som i kontaktannonserna i lokaltidningen skulle bedöma sig själva som “snygga enligt andra” och med “allmänna intressen”.

“Vad gillar du? Vad är du intresserad av?”
“Jag har allmänna intressen”.

Nå. En catchphrase har visserligen yttrats, nämligen “Jag är inte här för att skaffa vänner”. Men annars är det ganska mycket nya spelregler. Och här kommer det kanske viktigaste vi lärt oss denna säsong av Bachelorette – det fulaste man kan göra i reality-tv just nu är att ställa upp av fel anledningar. Det får man höra gång på gång – faktiskt sedan avsnitt ett – att den som är här av fel anledningar kan åka hem. Direkt.

Och det är precis vad som händer. “Jag kände inte att han var här av rätt anledningar”.

Idag fick killen som var där av rätt anledningar ändå åkte hem för bacheloretten Frida kände inte lika mycket attraktion till den rödhårige brandmannen som till säljaren Sebbe, glidaren Christian och Tobbe “med de fina ögonen”.
Synd.
Stefan verkade ändå reko. Och han påpekade, det sista han gjorde innan han åkte ned för rulltrappan på Arlanda, att han faktiskt hade varit där av rätt anledningar. Till skillnad från Christian.

Och sen kom det tårar i Fridas ögon.

Etiketter None

  • Lotta Losten, 9:44 pm June 5, 2011:

    Det känns fint att jag kan komma in här och läsa om allt som händer och slippa se eländet. Tror dessutom att ditt referat är roligare än programmet i sig.

  • Jazzhands, 8:58 am June 6, 2011:

    Ingen ska anklaga mig för att inte upplysa folket!

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen