Jazzhands

Ej ensam författare söker

Uppdaterar Jazzhands mer och mer sällan, tillbringar mer tid på gymmet, vid bakmaskinen och “ute i solen”. Gott humör är dåligt för kreativiteten.

Å andra sidan: tänker mycket på bok nummer två. Har alltid tänkt att varför måste man skriva en till bok, det räcker väl bra med att ha skrivit en. Man blir väl inte mer odödlig ju fler böcker man skriver?

Men det är som med konditionen, har man fått upp ångan, börjar det kännas skönt att springa kan man lika gärna fortsätta lite till. Jag har, för att ta ytterligare en svenne-liknelse, “andan uppe”. Har skrivit en bok, det var inte så svårt, kan lika gärna skriva en till.

Plus att en bok öppnar dörren till andra böcker. Tankar som vaknar, läggs åt sidan, tänker “de här kan jag använda till något senare projekt”.

En annan sak – tillfredsställelse är också dåligt för kreativiteten. Känna sig nöjd. Jag ligger farligt nära gränsen, jobbigt nära nu. Jag känner mig närapå nöjd. Tillvaron är bra, synd att klaga. Finns mycket att vara glad för och så vidare.

Inte bra för kreativiteten alls. Plötsligt vill man inte sitta inne och deklarera sin melankoli på Jazzhands längre, hellre baka eller “gå ut i solen”.

Men det är då man inser skillnaden mellan “tillfreds” och “glad”. Alltså i bemärkelsen avslappnat lycklig. Det man annars är så rädd för att nå, tänk om det försvinner.
Nå, skillnaden är denna: tillfreds sätter punkt medan “glad” förökar sig.
Jag är glad för de som ser till att jag inte stannar på “tillfreds” utan går vidare. Aktivt alltså, som aktivt och medvetet ser till att jag Gör upp nya planer, Nya strategier. Nya, glada erövringar.
Ser till att jag skriver boken.
Helt enkelt.

Etiketter None

  • Fanny, 10:28 pm September 4, 2012:

    Bra där, kul med en till bok!

    Jens! Äckliga äckliga jens!! hahahaha ems är mer pinsamt än det varit på länge

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen