Jazzhands

Bircher muesli eller Hemligheten, som jag ser den

Det låter kanske inte som en bra idé när man hör att det smakar som kall havregrynsgröt men Bircher muesli är sensommarens mesta, möjliga matnyhet för mig. Man lägger havregryn i äpplejuice över natten, och serverar dem sedan med yoghurt och bär. Briljant. Nyttigt och sofistikerat.
Men app, app, app! Är det verkligen så enkelt? Nej, det är det inte! Trots att mitt nya stamställe Greasy Spoon påstår att det är allt som krävs på sin meny.
Så nu har det sett ut som en galen vetenskapsman härjat i mitt kök den här helgen, då jag tweakat och finkalibrerat mitt Bircher-recept och adderat grädde och kanel till havregryns- och äpplesmeten (minskat havregrynen, ökar äpplejuicen, ökar havregrynen…) och NU börjar det likna någonting (ja, gröt, uppenbarligen). Stay tuned för årets viktigaste matinlägg.

Etiketter None

  • Jazzhands, 9:10 pm August 26, 2014:

    Test comment

  • Jazzhands, 9:14 pm August 26, 2014:

    NU ska kommentarerna funka!

  • Julia, 8:35 pm September 7, 2014:

    Hej! Nedan foljer ett superhemligt recept:

    Lat havregrynen svalla i apelsinjuice (for lite syrlighet!) och vatten over natten.
    Blanda i honung och yoghurt. Finriv apple, hacka mixade notter och i med lite russin, om du gillar det.
    Ror forsiktigt ner vispad gradde till onskad konsistens.

    Saljer typ tretti prisade liter av detta i veckan.

    Kram!

  • Julia, 8:36 pm September 7, 2014:

    Obs! Addera aven lime- och/eller citronjuice! Mkt viktigt

  • Julia, 8:37 pm September 7, 2014:

    Och bar, saklart. Det var nog det hele

  • Jazzhands, 8:50 pm September 7, 2014:

    Men jösses! Detta provar jag GENAST! Satt precis och skrev en inköpslista till i morgon på ett fint papper med zebror på (det känns mer officiellt då) och ska genast uppdatera den. Tack min vän!

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen