Jazzhands

Man vs. nature

birdie
Sedan tog vi en promenad till Helgalunden och det var bra eftersom jag bev så fruktansvärt övermätt på thaimaten. Jag förbannade mig själv och tänkte att jag måste sluta äta för att det är gott.
Det var en vacker kväll, vi gick runt bland de stillsamma, värdiga kvarteren som känns så filmiska i sitt lummiga lugn. Jag sa att jag hade hoppats att se fler djur, kanske en katt i alla fall. Då pekade A på en fluffig liten varelse på långa, smala ben som snabbt hoppvaggade fram mellan några buskar. En prickig måsunge! Vi bildgooglade för att vara säkra. Ingen måsförälder syntes till och inte heller några syskon.
Vi kilade ned till 7-Eleven och köpte en croissant. Sedan hittade vi ungen igen, den hade lagt sig för att sova under ett stort blad. Den blinkade sömnigt med sina små ögon och A bröt av små bitar av croissanten och kastade till den. Men den brydde sig inte. en av bitarna hamnade på huvudet på ungen – så olyckligt! – och den reste sig upp snabbt och skakade på sig. Sedan kilade den iväg längre in i busken.
Så förargligt.
Så olyckligt.
Och vi som bara ville ge den lite mat. Man ska kanske inte lägga sig i naturen så himla mycket hela tiden.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen