Jazzhands

Makeup s/s 2011

I dessa modeveckan-tider passar det kanske bra med ett litet skönhetsfinger i luften, och en liten trendspaning om vart sminkvindarna blåser.

Eller såhär, catwalksvisningarna kan mycket väl visa upp en grej, och makeupföretagen en annan. Men några tydliga trender kan vi allt ringa in och observera.

Färgen lila, till exempel, är ett faktum. I stort sett alla större märken har lila i sina vår/sommarkollektioner. Från djupaste blålila, via åttiotalsdisco till blyg viol.
Man kommer inte att undgå lila vid sminkdiskarna i vår.

Först ut är MAC, som släpper en mystisk, sagoskimrande lila(blå/grön)baserad specialkollektion för vackra skogsälvor om bara två veckor. Peacocky heter den.

Lila, som sagt.

En annan trend – och detta kommer att glädja många läsare – är de nakna läpparna. Som vi varit inne på detta! Och man har tydligen lyssnat på oss, också. Mången nude lip är att beskåda framöver. Minns ni att vi pratade om MACs lip eraser, förresten? Den kom 2009 eller nåt sånt men försvann. Den finns! Fast man behöver besöka en MAC PROshop för att inhandla den.
Ska jag vara ärlig handlar det nog mer om ett nude ansikte över huvud taget, med läpparna lite som pricken över i. Strålande hy, glänsande kinder, hälsosam blick (inte det nakna ansikte som hör vampyrer och minderåriga till, det här är en ung kvinnas hälsosamma sommarhy vi pratar om). Detta är en look som tilltalar mig som gillar glans mer än ett matt ansikte, och uppskattar fina jord- och naturfärger. Vi kommer höra mer om detta!

Och slutligen, klara primalkulärer, basfärger. Tänk gult, blått och rött i de klaraste färger man kan tänka sig. Som färgerna man har på landsflaggor. Som serieteckningar. Som i hamburgerkedjornas logos. Ja, ni fattar. Popfärger. Tja, hur ska man tolka detta, tänker jag. Är det en slags motreaktion till det nakna ansiktet jag just ringat in som en trend? Jo, men kanske. Och om det nakna ansiktet står för någon slags underdriven, naturlig skönhet kanske man också vill visa upp en experimentell, överdriven sådan. Som basplagg versus couture. Ser man ansiktet som en canvas är de klara färgerna allt annat än ett neutralt budskap. För den som verkligen vill säga något kanske den nakna läppen talar alldeles för lågt?

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen