Jazzhands

Det nya livet

För alla er som undrat, hört av er, skickat oroliga meddelanden och swishat pengar: dieten går bra. Jag har inte ätit en grönsak på en vecka, ingen stekt mat och mest kokad fisk eller sushi. Jag har på eget bevåg också uteslutit havre ur dieten och…ja, här är det dags för en trumvirvel…magen har aldrig varit nöjdare. Inga smärtor, inget illamående.

Det i sin tur framkallar ju en annan slags oro: måste jag leva på kött och potatis för resten av mitt liv? Jag äter ju helst inte kött alls.
Oro nummer två: betyder detta att jag måste tänka om helt kring mitt bakande, börja tjafsa med mandelmjöl, rismjöl och allt sånt där?
Farhåga: Vad händer då med min själ?

Har iofs bakat både syltkakor och schackrutor under veckan utan att provsmaka en enda. Bakade förresten havrekakor med choklad och havssalt också när jag tänker efter. Vi hade styrelsemöte med svenska filmkritikerförbundet och mina kakor efterfrågades. Jo, på riktigt. Fick sms kvällen innan: “Hur blir det med kakorna?”. Bakade kanske femtio stycken, tog med ett par och gav resten till mamma och till Lovisa som hade hemmafest.

Så okej, traditionell bakning måste inte uteslutas menar jag. Värre är ju det där med grönsakerna. Det är fibrerna som är boven där och kanske enzymer. Jävla skit. Eller, ja alltså det är väl bra att magen mår bra…

F ö skrev jag en runa över Anthony Bourdain. Det är oerhört trist att han är borta.

Etiketter None

  • Petra, 2:23 pm June 11, 2018:

    Ã…h, vilken fin runa! Skriver under på det mesta. Mycket trist att han är borta.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen