Jazzhands

Trött

Nej, det är varken vintermörkret eller det disiga ljuset. Jag sover inte eftersom jag inte somnar. Igår tog jag melatonin och insomningstabletter men låg ändå vaken och irriterades över att jag låg vaken långt in på småtimmarna.

När jag ändå irriterades över att jag var vaken passade jag på att irriteras över annat också.
Bränder i Australien, min egen svaghet kring kakor och gotter, ett irriterande ljud jag inte kan lokalisera men kommer från vinden som letar sig in i någon glipa i fönstret.
Jag vaknar – ja, jag somnar och vaknar om, somnar och sover tunt – trött och irriterad.

Jag får ingenting gjort. Är jag irriterad på mig själv?
Ja, klart jag är. Jag vill resa till England, jag vill skriva. Men jag kan inte flyga mer än de resor jag redan gör. Jag irriteras över bilder på Instagram.
Irriteras jag över min egen lathet och bristande disciplin kring skrivandet?
Skyller jag ifrån mig?
Antagligen.

Detta gör mig också irriterad. Och jag ligger fortsatt vaken.

 • Postad 2020-01-03
 • av
 • Kategori Uncategorized
 • Kommentarer: 3

Etiketter None

 • Cecilia, 11:59 am January 4, 2020:

  Håller också på sådär nu, sover en halvtimme, vaknar och är vaken i många timmar. Det är så tärande och dumt. Men känns nästan omöjligt att komma ur de där dåliga cirklarna. Hoppas det vänder snart för oss båda!

 • Jazzhands, 2:37 pm January 5, 2020:

  Ja, verkligen. Både du och jag vet ju med säkerhet allt om att lägga sig när man är trött, inte forcera, bryta tankemönster och spiraler, självuppfyllande sömnlöshetsprofetior etc. Allt jag önskar mig är en okomplicerad nattsömn. Varför är det så svårt?

 • Cecilia, 9:56 am January 11, 2020:

  Försöker med allehanda knep nu. Inget kaffe efter 12, minst en timmes frisk luft och promenad varje dag, gärna en väldigt varm dusch just innan sänggående, inte lyssna på poddar utan läsa bok istället, etc. Vet inte om det var trötthet efter fyra tidiga morgnar denna vecka eller bara tur, för nu har jag sovit som en stock två nätter i rad. Trots fullmåne och allt. Antar att det inte kommer att hålla i sig, men man är ju glad för det lilla …

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen