Jazzhands

Idag = min dag

En diskret liten skräll i brevlådan, ett modest och enkelt kuvert hamnar på hallmattan. Så pass tunt att det  inte kan innehålla någonting annat än ett enda pappersark. Jag bryr mig inte ens om att ta upp det förrän jag är klar med diverse sysslor. Som att äta kokt potatis och kokt lax utan någonting till. Det är en ny diet jag måste följa. Jag var hos läkaren igår eftersom jag inte orkar med det här i mitt tycke oberäkneliga illamåendet längre. Det som kommit och gått i flera år men som läkarna alltid hänvisat tillbaka till en tio år gammal diagnos och sagt “där har vi ju problemet”.
Äntligen fick jag träffa en läkare som använde uttrycket “vi tar det från början” och “en ordentlig utredning”.

Så nu ska magen eller tarmen i stort sett nollställas. Jag får inte äta frukt eller grönsaker, inte stekt mat eller friterad. Jag har testat att utesluta mjölkprodukter förut, gluten också. Jag har till och med provat att utesluta svart te vilket var tråkigast av allt. Men nu ska vi kolla om det är enzymer i frukt och grönt som magen inte pallar. Så jag äter den trista dieten men jag gör det med tacksamhet. Jag känner mig tacksam över att bli tagen på allvar. Och dieten är bara i två veckor, sedan väntar återbesök och resultat av en drös prover som tagits i veckan.

Jag ser lite på Arrested Development och dricker en kopp te innan jag minns att det ligger ett vitt A5-kuvert av standardtyp på hallmattan. Ett sådant myndigheter skickar ut. Ska jag få veta att jag har kvarskatt att betala in? Suck.

Nej. Avsändaren är Sveriges författarfond. Jag tänker direkt “jaha, negativa besked förstås” och baserar det på att kuvertet är så tunt. Men det är inte alls negativa besked, tvärtom, jag har fått ett arbetsstipendium för att skriva boken om pappa som jag tänkt på flera år.
Jag hamnar i chock. Inte så mycket över pengarna (två, tre månadslöner beroende på livsstil) men över vad som känns som ett erkännande. De tror på mig. Detta sällskap med vad jag tänker mig är litterära storheter, kräset byråfolk och svårflirtade bankirer tror på mig och min bokidé. (Jag har antagligen en skev uppfattning om vilka som utgör Sveriges författarfond).
Efter det här känns prospektet att också skriva boken som en baggis. Grattis mig, som i fondens ögon alltså är författare.

Etiketter None

  • Anna, 9:28 pm June 5, 2018:

    Ã…h va kul!!! Stort grattis och hurra!!!

  • Tant Ã…sa, 8:33 am June 6, 2018:

    Grattis!

  • Mo, 10:17 am June 6, 2018:

    Underbart! Så lyxigt att få en slant och bara kunna tänka på sitt bokskriveri – ta en paus och inte vara stressad över att man borde ta på sig några andra, mer lukrativa, jobb. Grattis till dig och till oss som kommer få läsa en ny bok skriven av dag.

  • Cecilia, 8:10 pm June 6, 2018:

    Ã…h, grattis! Ser alltid framemot nya böcker från dig, men kanske speciellt den här.

  • Lotta Losten, 3:20 am June 7, 2018:

    HURRA! Så jävla välförtjänt!!!!
    (Och blä för dumma magar som kräver tråkiga dieter- men skönt att du vet vad du ska göra nu i alla fall. Hoppas då mår bättre snart.)

  • Daniel, 7:17 am June 7, 2018:

    Vad roligt, stort grattis!

  • Ida, 9:13 am June 7, 2018:

    Grattis!!! Ser redan fram emot att läsa boken:)

  • Ida, 9:13 am June 7, 2018:

    Grattis!!! Ser redan fram emot att läsa boken:)

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen