Jazzhands

Sönderfrätt

Min hjärna är sönder. Jag märker hur jag allt oftare tappar ord, det blir helt blankt i huvudet. Har hänt någon gång i direktsändning till och med. Stress och år av sömnpiller antar jag? Men hur återställer man den?
Jag svarar på den frågan själv: avslappning, återhämtning, inga sociala media. Sådana grejer.

…vilket fått mig att byta riktning och ta mig fram längs Ny Karriär-gatan istället. Börjar känna att det inte är värt att steka sönder hjärnan mer. Jag slappnar ju aldrig av. Även de dagar då jag tänkt att jag inte ska öppna datorn. Det är inte som att hjärnan får en spa-dag bara för det. Jag läser, har antennerna uppe för att ringa in trender, spaningar eller annat som kan bli en text. Jag är en sakletare på så vis. Och sådana, tänker jag mig, vilar inte heller.

Börjar därför som smått se mig om efter annat. Det tar emot eftersom vill kunna känna meningsfullhet. Ibland gör jag det. När jag får skriva om någonting som engagerar eller berör mig känner jag mening. När jag får skriva om någonting jag tycker är viktigt. Problemet är att det inte sker så ofta.

Men det betyder också att det är svårt att slå in på annan bana. Plus: skriva är det enda jag gjort de senaste tjugo åren. Jag kan inte lägga om kursen och helt börja om på noll.
Jag tror att jag skulle kunna vara författare på heltid. Faktiskt. Jag har skrivit tre böcker (fem om man räknar med en första, jätteusel som med all rätta blev refuserad överallt och en femte som jag skrivit på under några år men som jag nu bestämt mig för att dissa). Jag vet vad som krävs för att skriva. Jag vet att jag skulle kunna göra det. Problemet är bara att man inte tjänar några pengar. Och då menar jag inte att man inte tjänar mycket pengar. Jag menar verkligen att man inte tjänar några pengar. Ekonomiskt går man i regel back, med tanke på timlön.

Men jag orkar inte så mycket längre i exakt samma takt och exakt samma spår. Kanske händer någonting nytt, kanske får jag bara ta en seriös time out för första gången i mitt liv. Ingen aning. Men hjärnan kokar och jag vill inte att den ska göra det mer.

  • Postad 2023-08-10
  • av
  • Kategori Uncategorized
  • Kommentarer: 2

Etiketter None

  • Anna, 1:15 pm August 10, 2023:

    Låter klokt att ta dig vidare på en annan väg.

  • hanna, 4:53 pm August 10, 2023:

    Här är jag också. Med samma yrkesbakgrund. Men jag hittar inte vägen.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen