Jazzhands

Rädslor

Femton minuters videosamtal med en psykolog för vidare bedömning. Jag hade inga större förhoppningar om att kunna förmedla en omfattande bild av mitt stressade tillstånd under så kort tid. Men jag blev ändå lättad, han hade ju såklart genomfört liknande samtal tidigare och kände igen symptom.
Jag uttryckte en oro för att jag skulle bli deprimerad igen, att jag upplevde ökad ångest och nedstämdhet. Men psykologen sa att den samlade bilden inte pekade på det utan snarare akut stress. Det lugnade mig. Konstigt att säga så men så var det. Kanske är det någonting lugnande i det konkreta framför farhågor och osäkerhet. Hellre en verifierad utmattning än en befarad, annalkande depression?

  • Postad 2023-09-10
  • av
  • Kategori Uncategorized
  • Kommentarer: 1

Etiketter None

  • En tant, 9:03 pm September 10, 2023:

    Min erfarenhet, som varit mycket deprimerad mellan 10-40 år, är att jag inte visste vad som drabbade mig varje gång. Ångest och oro inför att det skulle komma innebar alltid att det var stress. Bra psykolog.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen