Jazzhands

Magiker unite!


På grund av mitt uttalade intresse av magiker är det väl inte mer än rätt att jag kommenterar Joe Labero-grejen? Det här uttalandet om att han inte kan få en egen show i Vegas eftersom han inte är gay, homo eller amerikan.

För det första: borde inte Magic Castle vara en mer prestigefylld venue? I Vegas finns stålarna, men det finaste borde ju vara det magiska slottet.

Men så här, som min kompis Erik sa igår: skälet till att Joe Labero inte får en show i Vegas är knappast de han nämner utan för att han är för dålig. Han har ju massor av förutsättningar; han skulle lätt kunna köra på sin svenskhet. Typ The Swedish Magician, working his Swedish Magic. Trolla fram vikingasvärd, få Volvobilar att försvinna in i tomma intet och klä av The Swedish Bikini Team. Eller okej, skit i teamet. Om det inte är i Vegas.

Men så länge han är The Master of Illusions och fortsätter på sin lyxlirargrej så går det ju inte. Det här med att cigarrer är det högsta tecknet på sofistication och rikedom är ju bara så daterat, mer så är vita duvor och hög hatt. Han borde i stället trycka mer på sin svenskhet, sitt socialdemokratiska arv och alla fulla Vegasbesökares dimmiga bilder av The Land of Sin. Den Trevliga Magikern. Han som trollar för hemlösa. The Nice Swedish Chap. Inte The Cigar-Smoking Swede, det är bara illa.

Joe Labero – Swedish Magician! Det är svaret på Joes problem. Och jag vet, jag är intresserad av både magi och PR.

Etiketter None

 • switchbitch, 4:36 am May 13, 2007:

  Hihihihi .. vilken vacker värld det skulle vara om Joe följde dina råd: en vanlig enkel knegar-outfit, en hemrullad cigg i mungipan, trollandes halvnakna svenskor fram och tillbaka inför åsynen av ett publikhav av uteliggarna. Men då är ju frågan: hur skulle han få in några pengar på sina shower? Senast jag kollade var inte de hemlösa en särskilt pengastark publik(?)

 • switchbitch, 4:36 am May 13, 2007:

  Hihihihi .. vilken vacker värld det skulle vara om Joe följde dina råd: en vanlig enkel knegar-outfit, en hemrullad cigg i mungipan, trollandes halvnakna svenskor fram och tillbaka inför åsynen av ett publikhav av uteliggarna. Men då är ju frågan: hur skulle han få in några pengar på sina shower? Senast jag kollade var inte de hemlösa en särskilt pengastark publik(?)

 • Caroline Hainer, 9:07 am May 13, 2007:

  Nej, nej, det skulle vara glammigt, Vegas men bara lite mer svenskprägel. Han måste skippa det där med cigarren som tecken på lyxlirarliv, och försöka konkurrera med jänkarna. Han är ju inte amerikan, han är svensk. Om han bara fattade det så skulel han få sin show.

 • Caroline Hainer, 9:07 am May 13, 2007:

  Nej, nej, det skulle vara glammigt, Vegas men bara lite mer svenskprägel. Han måste skippa det där med cigarren som tecken på lyxlirarliv, och försöka konkurrera med jänkarna. Han är ju inte amerikan, han är svensk. Om han bara fattade det så skulel han få sin show.

 • Joel Josefsson, 11:17 am May 13, 2007:

  Går svenskhet ihop med vegas? Blir det inte bara fars då?

 • Joel Josefsson, 11:17 am May 13, 2007:

  Går svenskhet ihop med vegas? Blir det inte bara fars då?

 • Caroline Hainer, 11:30 am May 13, 2007:

  Känns ju onekligen lite farsartat med en illusionist som röker cigarr och bah “Illusions is a way of life – the GOOD life”.
  Men visst, jag fattar vad du menar. Men alla som sett en David Copperfield-show (jag, bland annat) ser ju hur mycket fars det egentligen är, bara det att det är maskerat till något annat. Eller vad ska man kalla en fem minuter lång danssekvens till U2s Lemon, med Copperfield och tre lättklädda damer i fladdrande röda tygstycken, och en vindmaskin på det?

 • Caroline Hainer, 11:30 am May 13, 2007:

  Känns ju onekligen lite farsartat med en illusionist som röker cigarr och bah “Illusions is a way of life – the GOOD life”.
  Men visst, jag fattar vad du menar. Men alla som sett en David Copperfield-show (jag, bland annat) ser ju hur mycket fars det egentligen är, bara det att det är maskerat till något annat. Eller vad ska man kalla en fem minuter lång danssekvens till U2s Lemon, med Copperfield och tre lättklädda damer i fladdrande röda tygstycken, och en vindmaskin på det?

 • Joel Josefsson, 8:14 am May 14, 2007:

  usch det låter hemskt det också! förlåt men jag har aldrig sett nåt intressant i magi, haha

 • Joel Josefsson, 8:14 am May 14, 2007:

  usch det låter hemskt det också! förlåt men jag har aldrig sett nåt intressant i magi, haha

 • Caroline Hainer, 8:36 am May 14, 2007:

  Mina ögon öppnades nyligen.

 • Caroline Hainer, 8:36 am May 14, 2007:

  Mina ögon öppnades nyligen.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen