Jazzhands

Dödsalger och apor

Nytt scoop!
Dödsalger!
Man kan dö av dem!
Man blir förlamad och så drunknar man. Dör, alltså.
Dödsalger!

Jag älskar att vistas på kvällstidningsredaktioner. Jag lär mig SHIT hela tiden. Plus att jag gillar ordet “dödsalger”.

Jag gillar ordet “stigmata” också och är rätt pepp på Arkiv X-filmen. Insiderkällor (du vet vem du är) har sagt att filmen inte på något sätt drar upp en massa trötta, bortglömda trådar om Mulders syster och/eller Scullys eventuella alien-kidnappning. Filmen är ett fristående avsnitt, ungefär, och någonstans inom mig känns det som om ett fristående avsnitt av Arkiv X är precis vad som behövs just nu.

Söder fortsätter att behandla mig väl. Härom natten samlades ett gäng fyllon utanför porten tvärs över i vanlig ordning (det finns en bänk där, och inbjudande porttrappor – perfekt för that late nite ölklunk). Jag börjar vänja mig vid fylleljud, vrål och stoj. Däremot var jag inte upplagd för APVRÅL, alltså classic åpvrål, klockan två på natten, även om jag uppskattar det i vanliga fall. Fyllona härmade apor med imponerande skärpa. Jag var ändå tvungen att öppna fönstret och snällt be dem lugna sig (de började hoppa och dunka på diverse föremål också, i sann apanda) och fick den kanske mest klassiska fyllegesten av dem alla tillbaka; en utspretad hand i vädret och ett pekfinger framför munnen i en tystnads-gest.
Uppskattade även det.

Etiketter None

 • Steelwheels, 9:09 pm July 25, 2008:

  Vad glad jag blir! Jag tror faktiskt att våra härliga Söderfyllon faktiskt är artigare än annorstädes. Vad skulle gatubilden vara utan dem? Välkommen hit, förresten. Även om det bara är mett steg på vägen till din oundvikliga Vasastantillvaro. Hoppas dock att du kommer på andra tankar och stanbar kvar på vår malm.

 • Steelwheels, 9:09 pm July 25, 2008:

  Vad glad jag blir! Jag tror faktiskt att våra härliga Söderfyllon faktiskt är artigare än annorstädes. Vad skulle gatubilden vara utan dem? Välkommen hit, förresten. Även om det bara är mett steg på vägen till din oundvikliga Vasastantillvaro. Hoppas dock att du kommer på andra tankar och stanbar kvar på vår malm.

 • Caroline Hainer, 9:38 pm July 26, 2008:

  Tack! Bara detta, ditt inlägg och trevliga välkomnande, bekräftar ju att söder är den trevligaste stadsdelen och att söderbröder glöder! Kram på rej!

 • Caroline Hainer, 9:38 pm July 26, 2008:

  Tack! Bara detta, ditt inlägg och trevliga välkomnande, bekräftar ju att söder är den trevligaste stadsdelen och att söderbröder glöder! Kram på rej!

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen