Jazzhands

King’s choice

Blond, snäll tjej med mjuka, rosenläppar eller skarp brunett med sikte på makten? Kungen Erik Bana har det inte lätt. Alla dessa val. Och så har han ju en fru redan till råga på allt. Men hon kan ju inte producera fram en son så han har all rätt i världen att “se sig om efter tröst på annat håll” som hovet lägger fram det.

Jag vet inte mycket om livet vid dagens hov, men kanske är det ungefär som på Henry XIIIs tid? Matchmaking på högsta nivå. Titel mot flicka mot pengar mot makt. Rakt av bara, utan tjafs. Fördelarna är många – man slipper känslotjafs, business is business och man kan på ett enkelt (nåja…) sätt jobba upp sig utan att skämmas för hur. Alla vet ändå hur det ligger till. Man har till och med blivit tillfrågad att ställa upp “för kung och fosterland”. Det man gör är en samhällsinsats rent utav.

Jag är inte helt främmande för tanken. Det vilar något ärligt över det hela.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen