Jazzhands

De sneda leendernas afton

Det var kul på Spy Bar igår. Releasefest för de skäggiga mediegenierna Klas och Anders bok “Byt namn“. De skulle kora Sveriges bästa medianamn men det “offentliggörs” inte förrän i Virtanens program på tisdag. Men till min stora förvåning hade mitt namn inte ens varit på tal.
Va?
“Det är ju inget bra medianamn ju!”, skrattade Anders (som alltså heter Rydell i efternamn. Mycket media på det efternamnet, loser).

Skitsnack. Jag har ett utmärkt medienamn.

För det första stavar folk och tidningar fel på det hela tiden trots att det “stavas som det låter”.
Bilden ovan, till exempel, kommer härifrån och de har stavat fel.

För det andra är det internationellt gångbart, har lagom tysk klang och bra antal stavelser i förhållande till förnamnet. Skulle dessutom lätt kunna vara taget (vilket det är), vilket skapar en tanke hos folk.

Anders snackar goja. Men det var en rolig kväll.

Mannen bredvid mig på bilden är Rolf van den Brink, förresten. DET är förmodligen Sveriges bästa medianamn och om inte det koras till vinnarnamn på tisdag är det jag som skriver en insändare.

Etiketter None

 • Kristoffer Viita, 7:26 pm October 9, 2008:

  WORD. jag brukar alltid säga att skrivandet är nackdelen med mitt jobb. Och när de lade pressvisning på Vicky Cristina Barcelona kl 09.30 igår villa jag döda någon. Kanske var det därför den kändes som Woodys sämsta ever?

 • Johansson, 8:31 pm October 9, 2008:

  Det här gör mig en aning provocerad faktiskt. Som förskollärare som öppnar grinden för kidsen 6.15 varje vardag känns ni som lätt lata. Nån dag om året kan ni väl gå upp innan kl 9?

  …msn jag älskar din blogg ändå..:)

 • Caroline Hainer, 11:13 pm October 9, 2008:

  Bli inte provocerad. Jag tycker att det är fantastiskt att du öppnar grinden (öppnar grinden!) 6.15 varje vardag.
  Du har all min beundran.

  Du har ett jobb. Som säkert också innebär verkliga problem.
  Jag har ett pseudojobb. Alltså är problemen av pseudokaraktär. Som att behöva bänka sig framför en filmduk nio på morgonen.

  Pseudoliv?

 • Kristoffer Viita, 12:30 pm October 10, 2008:

  Mm poängen är ju att vi inte är som andra.
  Vi är känsligare. Tål inte lika mycket helt enkelt.

 • Kristoffer Viita, 12:31 pm October 10, 2008:

  (Latare)

 • Caroline Hainer, 4:14 pm October 10, 2008:

  Fast dock håller jag inte med dig, Kristoffer, om att skrivandet är nackdelen med jobbet. Det är att jaga folk som stör mig mest. Och att skriva ut intervjuer alltså transkribera. Det är det tristaste. Skriva är bra.

  Och det är givetvis en motsägelse i sig att någon som inte “tål lika mycket” har ett jobb som välkomnar kritik så pass mycket. Från både arbetsgivare och eventuella läsare.

 • saom, 3:54 pm October 11, 2008:

  Jag vet inte jag. Är inte “van den” lite tårta på kaka?

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen