Jazzhands

Möte med trubaduren – ett år senare!

Ni minns väl vår vän “trubaduren”? Han som köpte en gura från Rusta och tog en gitarrkurs på ABF, som dokumenterades på Jazzhands? Ett år har nu gått. Vad hände sedan?

Hej trubaduren!
– Hej på dig tredje statsmakten! Kul att ses igen. (Ett ljud hörs, en robotröst säger “three pm“)

Vad var det där?
– Det var bara min talande klocka. Det var heltimnme så klockan sa till. Den gör det en gång i timmen.

Hur leker trubadurlivet?
– En gång trubadur alltid trubadur, men du menar förstås hur mycket jag spelar? Fysiskt alltså.

Du har rätt. Det är det jag menar.
– Vilket gig nämnde jag senast?

Midsommar förra året, så vitt jag minns.
– Det var ett jäkligt bra gig kan jag säga. Men efter det har det legat lite på is. Jag satt mest och spelade på min egen kammare midsommargiget. Gjorde väl en och annan spontan efterfest-plocka-fram-guran-och-jamma-lite.
Sen åkte jag ju till Thailand och levde lite backpackerliv. Det passar oss trubadurer, det passar vår själ. Bohem.
Så jag åkte dit. Tog dock inte med mig guran. Hörde att de hade billiga guror men jag hittade inga så då började jag tvivla och tänkte “hur ska det här gå” men så åkte min mammas man till en supermarket och tog med sig en fin gitarr tillbaka. Mycket fin! Finare än den jag hade innan. Mjukare strängar, vilket är bra om man inte spelat på ett tag.
Som tur var hade jag tagit med mig mina noter och sånghäften. Jag hade ändå lite tankar om att jag skulle sitta på en strand i solnedgången och spela gitarr. Så då övade jag lite varje dag faktiskt, för jag hade inte så mycket annat för mig. Jag klarade till och med spela i sista delen i gitarrhäftet! Där är det ju mycket mer avancerat. Jag klarade till och med att spela den här…vad heter den…det är nåt med Cornelis. Nåt avancerat.

Fantastiskt.
– Sen ska jagh säga en sak. Sen kom jag hem från Thailand och på julafton gick vi ut ett gäng och då kom en utmaning! Alla kom hem till mig och hade efterfest och då var Anja med, hon kan spela, så vi lirade ihop. Med åskådare! Grymt kul.

Och nu då?
– Jag fick en stämapparat av Lina som var skitdyr och alldeles för avancerad för mig så nu har jag inte spelat en del för jag inte lyckats manövrera stämapparaten.

Och framtiden?
– Ser ljus ut. Så fort jag köpt mig en ny stämapparat kickar jag igång igen.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen