Jazzhands

The wurst, man!

USA 034

Würstküche är ett hippt ställe downtown, förlagt till en industrilokal. Ser ut som en svartklubb både utifrån och inne. Det är en bar/korvrestaurang. På menyn finns en lång rad olika gourmetkorvar, serverade med tillbehör som sauerkraut och karamelliserad lök.
Vill man ha något till finns alternativet fries med dip. Inget annat.

Listan på importerad öl, på fat, är dubbelt så lång som den redan ganska imponerande korvmenyn. Korv och öl, that’s it. Men satan i gatan vilken god korv!

Först får man stå i en lång kö som ringlar sig längs gatan, tillsammans med konstfolk, hipsters, européer och ölglada. Sen beställer man sin korv vid en disk, och får därmed tillträde till klubben/baren/krogen. En dj med hatt står i ett mörk t hörn i den redan mörka lokalen och lirar beats. Man sitter vid långbord, endast klädda med brunt papp. Den som har en penna målar lite på borden.
Inredningen, med långborden, ser ut som någonting från Plutonen eller MASH. Precis så här, tänker jag mig att en mäss ser ut på en militärbas någonstans utomlands. Utfodring, liksom. Minus dj.

Någon känd skateboardare med lösmustach (kan dock varit äkta) firade sin födelsedag när jag var där, han var omringad av folk och kameror. Han fick sjuka presenter, som en sko doppad i guld. Teri Hatcher gick när vi kom.

Würstküche – fem sauerkraut av fem! När kommer en filial till Stockholm?

USA 031

Etiketter None

 • Joel, 10:16 am February 2, 2010:

  Det finns en i Malmö. Inte lika hipp, men säkert lika god: http://www.korvhuset.com/

 • Joel, 10:16 am February 2, 2010:

  Det finns en i Malmö. Inte lika hipp, men säkert lika god: http://www.korvhuset.com/

 • Göran, 1:07 am February 3, 2010:

  Låter helt fantastiskt!!

 • Göran, 1:07 am February 3, 2010:

  Låter helt fantastiskt!!

 • Jazzhands, 1:13 am February 3, 2010:

  Det var helt supergrymt, inte dyrt heller. Eller, ölen kostade väl men för mig som drack soda gick kalaset – korv, fries och soda – på strax över hundringen. Och allt smakade gudomligt, givetvis. Bratwurst, man!

  Men det roligaste var långborden, atmosfären och trängseln. Det gjorde att man liksom inte kunde undvika att snacka med folk. Jag träffade tre olympiska simmare, en från Belfast som kom tia i Peking och nu laddar fett inför OS (tror jag det var, jag kan inte det där med sport).

 • Jazzhands, 1:13 am February 3, 2010:

  Det var helt supergrymt, inte dyrt heller. Eller, ölen kostade väl men för mig som drack soda gick kalaset – korv, fries och soda – på strax över hundringen. Och allt smakade gudomligt, givetvis. Bratwurst, man!

  Men det roligaste var långborden, atmosfären och trängseln. Det gjorde att man liksom inte kunde undvika att snacka med folk. Jag träffade tre olympiska simmare, en från Belfast som kom tia i Peking och nu laddar fett inför OS (tror jag det var, jag kan inte det där med sport).

 • Måns, 12:04 pm February 3, 2010:

  Jag väntar fortfarande på den dag surkål blir ett givet inslag när korven ska dressas. Stark senap känns inte riktigt lika spännande längre.

 • Måns, 12:04 pm February 3, 2010:

  Jag väntar fortfarande på den dag surkål blir ett givet inslag när korven ska dressas. Stark senap känns inte riktigt lika spännande längre.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen