Jazzhands

Guldrushen

K säger att han ska börja handla med guld. “För guld kommer aldrig att sjunka i värde!”
Vad kommer den här konstiga guldrushen ifrån? Jag trodde den hade lugnat ned sig nu, från att ha stått en upp till öronen. Allvarligt, det står glada försäljningsmänniskor vid en liten gulddisk i Ringen och ropar glada saker som “Hej! Visste du att vi betalar kontakt för ditt guld!”.
Eller, jag vet inte om de står kvar men de stod där ett bra tag.

SMS-guld (har aldrig fattat vad det är) och Du kanske har pengar hemma du inte vet om-kampanjen i tunnelbanan…
“Ja”, säger K. “Det är ju för att guld är en bristvara just nu”.

Jag kan inte kontra med något, jag har inte följt guldindex på länge. Men brukar man inte säga att det är något billigare än saffran? Saffran var något billigare 2010 än 2009 enligt mina erfarenheter. Kanske borde man investera i saffran.

Etiketter None

 • Smink, 4:00 am February 4, 2011:

  Tack, riktigt intressant faktiskt! *S* Ska följa din blogg!

 • Smink, 4:01 am February 4, 2011:

  Hittade din blogg riktigt bra!! *S*

 • Flemming Hummer, 10:08 am February 4, 2011:

  Peppar! Folk kommer alltid att behöva peppar. Jag tror att peppar är framtiden.

 • Thomas E, 11:04 am February 10, 2011:

  Mellan Januari 1980 och Januari 2000 så mer än halverades priset på guld räknat i USD. Sen dess har ju priset mer än fyrdubblats förståss. Om K tröttnar på guld kan han ju köpa och sälja bostadsrätter i Stockholms innerstad, ännu en grej som aldrig kommer att sjunka i värde.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen