Jazzhands

“Parfymen luktar annorlunda på mig”

Hej kära Råd&Rön!

Jag har en lite flummig fråga om parfym, som anknyter till något du nämner ovan. Det är nämligen så att jag har en syrra som alla parfymer luktar helt annorlunda på. Jag använder mycket Dune, på mig luktar den “som den ska”, på min syster som tråkig herrdusch. Vår mamma har ofta Shalimar och den luktar himmelsk Shalimar på henne. På min syrra blir den lite fräsch melonig & liksom lätt & luftig (!), som man föreställer sig en Issey Miyake-doft (jag kan inte så mycket om de olika sorterna så jag kan inte beskriva bättre).
På grund av detta är det jättesvårt för henne att hitta en bra parfym, då de sällan luktar likt de lukt de “har”. Jag tror hon skulle passa bättre i herrparfymer men vet inte så många bra dofter.

Jaha, det blev ju ingen fråga av detta men kanske nåt du kan prata lite om?

(en bonusfråga skulle vara om du kunde tipsa om dofter som liknar Dune då jag inte kan hitta någon annan parfym jag gillar eller passar i… Gärna moderna dofter i Comme-stilen.)


Hej!

Fantastiskt roligt med syrrans speciella egenhet! Så i regel blir parfymer mildare på henne?

Parfymer lever ju förvisso lite av ett eget liv. Först går de igenom en hel metamorfos från den första, förföriska toppnoten till den mer varaktiga och trogna basnoten. Sedan ska de sätta sig också, känna in vem det är de sitter på och blomma ut efter det. Men din systers förmåga att helt förändra dem låter exceptionell. Gäller detta alltså oavsett dos? Alltså, det spelar ingen roll om hon splashar på lite mer än dig och er mamma?

Vad vill din syrra ha för dofter? Gillar hon också Dune från Dior? Den verkar poppis, hade vi inte en fråga om den alldeles nyss? Nå, hon kanske skulle gå på lite tyngre dofter om det är så att de har en tendens att bli lättare och luftigare på henne? Kanske någonting träigt, eller kryddigt? Om hon gillar den typen av dofter alltså.
Narsico Rodriguez
har nästan patent på muskdofter, om hon lockas av mörkare parfymer. Gillar hon musk? Hon får utgå från vad hon gillar och prova därifrån, gärna återkomma om hon hittar något som vi kan börja nysta i!

Etiketter None

  • Karin, 2:53 pm February 3, 2011:

    Tack för svar! Ja visst är det märkligt. Skall genast påbörja undersökning “Doft till syrran” och be henne testa Narsico Rodriguez och kolla upp hennes övriga preferenser i doftvärlden..
    (Dune – den var mer till mig… )

  • emilie, 11:18 am February 10, 2011:

    Jag har nästan exakt samma problem! Parfymer med nätta och lätta blomdofter luktar sockrigt sötsliskigt och nästan lite billigt på mig. Det blommiga och söta försvinner och det blir bara sockervadd och övermogen frukt av det hela.

    Rosbaserade dofter och vissa jasminbaserade dofter funkar bra så länge det är uppbackat av någon muskig ton och något åt det sträva hållet (citrus/vetiver/örter). Har Narciso Rodrigues For Her och den doftar ljuvligt, lite liljekonvaljigt, fast inte lika vasst utan mer varmt och pudrigt. Paul Smiths Rose funkar toppen den med. Nästan allt annat luktar tant alternativt högstadieomklädningsrum på mig.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen