Jazzhands

Skimrande hy – ska det vara så svårt?

Hej Caroline!

Jag har en fråga.. Hur ska man bära sig åt för att bli fint glowy i ansiktet? Vill så gärna ha en glänsande hy som ser väldigt moisturized ut. Jag brukar alltid ösa på med fuktkräm innan jag lägger på min foundation, och det ser fint ut i början, men efter två-tre timmar ser jag bara extremt flottig och smutsig ut!  Hur ska jag bära mig åt för att få till en sån där glansig look?

Hälsningar LinnéaHej Linnéa!

Är det något jag älskar så är det att svara på frågor om glowy hud. Mitt mål är ju, precis som ditt, att få till det där hälsosamma skimret som ser helt naturligt ut. Ska det vara så svårt liksom?

Jag har flera förslag till dig. Men först undrar jag vad du har för hudtyp och vilken slags foundation du använder. Är den oljefri? Är den matt? Du kommer långt med en bra foundation, men den måste vara rätt för dig. Att din hy blir fet efter ett par timmar med fuktkräm (som i sin tur kanske är fet?) under, kan tyda på att din foundation inte passar din hudtyp. Se över fuktkrämen också, du kanske ska ha en mindre fet?

Nå. De praktiska tipsen kommer sedan här. Jag har fyra olika varianter på glowy skin.

1. Flytande highlighter
En bra foundation kan du blanda med en flytande highlighter (som exempelvis Georgio Armani Fluid Sheer, Chanel Brilliance, Chanel Sheer Iluuminator eller YSLs Teint Parfait Enchancer – alla utmärkta).
Lägg inte överallt i ansiktet, det finns flott-risk. Kör kindben och upp mot tinningarna, under ögonbrynen och kanske längs näsryggen. Ger en mild glow, Gisele-style, som kanske passar allra bäst om man är lite fet i hyn, om man ska befinna sig utomhus dagtid eller om man tänkt kombinera med lite extra ögonmakeup.

2. Krämhighlighter
Ger lite kraftigare glow. Perfekt om man bara vill kontrastera vissa partier, eller om man ska ha en kvällsversion av glow-et.
Applicera först din foundation, sen en bra blusher (lätt skimrande går utmärkt!) och sen en krämhighlighter, som MACs Cream Color Base, i till exempel Pearl. Den borstar du på med en rougeborste, ovanpå blushern. Det låter weird men blir utmärkt. Be expediterna visa om du är osäker.

3. Krämrouge
Alternativt kan du prova en krämrouge, med lätt skimmereffekt, istället för kombon blusher plus highlighter ovan. En fin blusher gel eller ett stick funkar också bra, huvudsaken är att den har bra pigment och en tjock, krämig konsistens. Det blir mindre glow då förstås, bara på kinderna, men det kan också vara väldigt fint, i synnerhet i kombo med glossiga läppar och glansig/skimrig ögonskugga eller tillsammans med det milda glow-et ovan (punkt 1). Det ser hälsosamt och inte för sminkat ut. Jennifer Aniston-style.

4. Gloss
Lite vanskligare, men ger extrem shine på till exempel kindben och under ögonbryn. Bara en liten, liten mängd behövs. Man ska ha riktigt fin hy (eller en bra grund med fin foundation som bas) om det ska funka bra, så att man inte ser ut som en flaska olivolja. Men MACs Clear gloss eller kanske i synnerhet YSLs Glossy Touch multi-purpose gloss är finfina redskap här, de håller sig på plats, de ger glans och, till skillnad från vad man kan tro, flyter inte ut. Vaselin är inte att rekommendera av den anledningen.

Vad tror du?
Vad tror läsarna?
Andra knep?

Bästa hälsningar
Caroline

Etiketter: , ,

 • Darling, 9:16 am February 7, 2011:

  Toppen: Smashbox Photo Finish Luminizing primer 🙂
  Botten: att skimmriga ytor för övrigt framhäver synliga porer och annat kraffs i hyn 🙁

 • bebe, 11:15 am February 7, 2011:

  om man har fet hy och oljefri foundation (som man fått utprovad av personal), men ÄNDÃ… blir flottig efter några timmar, vad ska man göra då? ska man strunta i glowet och bara ösa på med puder under dagen? kan en primer verkligen få sminket att sitta hela dagen, låter lite för bra för att vara sant…

 • c, 12:12 pm February 7, 2011:

  body shops glow highlighter i flytande form är också bra! antar att den är mer budget. 179 kr. make up store har highlighter i krämform, är mycket mer för kvällen pga. glitter och inte så fina partiklar. beror på vad man vill ha. 155 kr. tycker att båda är mycket prisvärda i alla fall !

 • Caroline Hainer, 2:55 pm February 7, 2011:

  Bebe! Jag hör din frustration. Du bör jobba med din feta hy – det finns suveräna produkter som minskar fettproduktionen. Kolla efter produkter med A-vitamin till exempel, och salicylsyra! Det är en bra början att du kan din hudtyp. Var försiktig så att du inte torkar ut den bara!

  Under tiden – nej, en primer får inte sminket att sitta hela dagen. Främsta egenskapen är snarare att den jämnar ut huden på sina håll, så att sminket sitter bättre dvs jämnare. Här skulle du kanske snarare använda en oljefri, mattande fuktkräm?

  Tycker inte du ska ösa på med puder, det kan sluta med ett tjockt, kakliknande resultat. Prova “blotting paper”, det är ett förslag. Applicera under dagen. Och/eller en mattande kräm under. Någon läsare har kanske andra förslag?

 • Emma, 4:23 pm February 7, 2011:

  Riktigt Gisele-glow får man av RMS Beautys Living Luminizer (bildbevis på http://rmsbeauty.blogspot.com!) – den inte billig, men dryg och med naturliga ingredienser. Man kan läsa mer på http://intothegloss.com/2011/02/rms-beauty-living-luminizer/ och shoppa från England på http://www.cultbeauty.co.uk/rms_beauty/

 • bebe, 6:59 pm February 7, 2011:

  jättebra tips – tack! ska leta efter de där blotting paper, det har jag aldrig provat förut.

 • Moa, 2:20 pm February 9, 2011:

  Du skrev tidigare om någon olja från MAC man skulle blanda i sin foundation, vilket slags glow blir det av den?

 • Caroline Hainer, 2:54 pm February 9, 2011:

  Men åh vad jag älskar mina uppmärksamma läsare. MACs olja heter Care Blends.

  http://www.maccosmetics.com/product/178/6739/Care-Blends-Essential-Oils-Grapefruit-Chamomile/index.tmpl

  Det finns säkert andra, bra alternativ – kan tänka mig att till exempel The Body Shop har ett gäng? Huvudsaken är att det är en torr olja.

  Man blandar den alltså med foundation, som den uppmärksamma läsaren minns. Det ger inte så mycket glow som det ger en jämt och fin yta.
  Säger jag att huden blir “blank” låter det för mycket som en stressad, glansig panna vilket inte stämmer. “Gloss” är också att ta i för mycket. Så tydlig blir inte oljan, den är torr så den smälter in, lämnar snarare en jämn och – ja, något blank yta. Kanske kan du få prova vid en MAC-disk?

  Oljan är perfekt som extra push i vintertider/torra tider där vi tenderar att ha torra partier i ansiktet, när foundation kakar sig.

 • T-Anna, 5:42 pm February 10, 2011:

  Jag vill inte vara negative nancy, men blottingpapper är skitsnack om man har fet hy. Har fettet redan gått igenom sminket följer det med pappret, oavsett märke och ohemult pris. Annars undrar jag om du kunde rekommendera en mineralfoundation med ordentlig täckning? Jag har blivit reckad mineral för att tampas med det feta, men allt jag provat märks inte ens.

 • Caroline Hainer, 9:30 pm February 10, 2011:

  Men fettet ska ju följa med på pappret? Blotting paper är ett alternativ till puder (om så ett ytterst mild sådant, det ersätter inte puder på något sätt), som ska suga upp överflödigt fett och minska glans.
  Eller menar du att sminket följer med blotting paper? Jo, det är ju en risk förstås, men idén att att suga upp det överflödiga fettet och glansen, medan man bearbetar den feta hyn med ordentliga produkter, kvällstid och under sminket. På med salicylsyra och AHA! Och du har rätt i att det oftast inte är någon skillnad på dyra och billiga papper.

  Mineralpuder kan absolut vara ett alternativ till foundation, men har man riktigt fet hy kan det lätt bli kak-effekt. Grejen med mineralpuder, och nu är det jag som är negativ, är att det är en puderfoundation. Har man stora porer, vilket ibland går hand i hand med fet hy, är det mycket bättre med en mattande, oljefri, foundation tycker jag. Kanske i krämform, om det är viktigt för dig att den är täckande?

  Om du vill står det lite om saken här, en amerikansk sida som utvärderar makeup utifrån ingredienslistan: http://www.cosmeticscop.com/mineral-makeup.aspx

  Jag tycker personligen att Jane Iredale är bra, de har väldigt mattande produkter. MAC har också mer mattande effekt. Om du behöver mer täckande kanske inte mineralpuder är perfect match?

  Ett tips, förresten, är en “kabuki brush” från The Body Shop, den är väldigt bra när man ska applicera, om man gillar kabukiborstar. Annars funkar en vanlig foundationborste bra och då kan du även ta på ett tjockare lager på vissa ställen där du behöver täcka mer.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen