Jazzhands

“Vecklar ut sig som en stjärna”

Jag och min mamma pratade för ett tag sen om att hon hade testat en parfym som enligt säljaren skulle utveckla sig som ”en stjärna” och inte som en traditionell ”pyramid”. Hur fungerar det ens!?

Vi tycker båda att din blogg är toppen!

Mvh, Agnes


Hej Agnes!

Jag fattar inte vad säljaren pratar om. Han snackar goja. Därmed inte sagt att parfymer inte “vecklar ut sig”.

En falang bland parfymfantaster anser för övrigt att även “pyramiden” är båg, att det inte finns något som heter basnoter och toppnoter, att det bara handlar om att ta fram en välkomponerad doft, that’s it. Visst luktar den annorlunda från första sniffen, då parfymen fortfarande är våt, till att den torkat in och “satt sig”. Det kan de absolut hålla med om. Men att en “basnot” till exempel skulle dofta starkare än en “toppnot” ställer de sig skeptiska till.

Så visst, det kanske inte alltid är så enkelt och okomplicerat som att den ena doften avlöser den andra för att slutligen bilda en slags parfymharmoni. Men att det skulle ske i olika geometriska former, det låter för mig väldigt konstigt.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen