Jazzhands

Gröna dofter

Fantastiskt bra blogg du skriver! Jag undrar vad man ska satsa på i doftväg om man är ute efter något som är så “rent” som möjligt, utan konstigheter, åt det naturliga hållet (gärna eko)?

Rebecca


Hej Rebecca!

Du menar rent som i rent utan kemikalier? Det finns en del parfymföretag som satsar på detta varav det tuffaste kanske är Honoré des Prés. De säljs just nu för ganska mycket pengar på NK. Kollektionen I love NY innehåller bland annat en ganska spektakulär parfym som luktar morot, och som säljs i en take away-coffee-mugg.
Ett annat alternativ är förstås doftoljor, och eteriska oljor som man köper i till exempel hälsokostbutik. Här brukar man kunna hitta fina patchoulidofter, och Ylang Ylang, om man gillar den typen av dofter.
Kiehl’s har också “rena” parfymoljor. Jag tycker att de luktar rätt syntetiskt, men smaken är olika. Deras grapefruktolja är poppis, men den kostar runt 375 kr för ett litet rör. Korres har också, om inte 100% så närapå, ekologiska parfymer.
Den som är intresserad kan göra egen parfym från blommor och oljor, på Shenet finns intressanta recept.

Säkert finns det läsare med andra tips?

Etiketter: , , , ,

 • Lisen och Ik, 10:25 am February 15, 2011:

  Crearome säljer massor av doftoljor, dels såna man kan blanda och mixtra med själ, dels färdigblandade “naturparfymer” som de kallas. Bland annat är de en naturparfym som doftar granatäpple, den är väldigt god! Oljorna kan köpas på hemsidan http://www.crearome.se/ och Crearomes butiker som finns på några få orter i Sverige. Har man vägarna förbi Gävle kan man handla Crearomes produkter hos Aromainstitutet som också har kurser i hur man blandar sina egna parfymer.. 🙂

 • fd Badbomben, 10:25 am February 15, 2011:

  Jag rekommenderar Acorelle-parfymer. Vackra flaskor, fina (dock ganska flyktiga, men übergoa) dofter som inte brukar vara svindyra. Min favvo är ACORELLE Organic Fragrance: Verveine Agrume – Citrus Verbena. Finns även i skogsbärsdoft, mandel osv.

  Sen tycker jag Yves Rocher tar toppat upp sitt gejm med naturligare dofter, finns hallon, jordgubb och allt härligt sötsliskgött. Och de är ju förmånliga som få 😉

 • L, 11:55 am February 15, 2011:

  Hur vet man vilken parfym som passar ens personlighet? Tycker du man bara ska ta någon man tycker luktar jättegott?

  Tycker det är svårt att bestämma själv. Önskar att det fanns nån människa man kunde träffa och umgås med en hel dag som sen fick ge förslag på parfymer som passar en

  Blir ofta förvånad när jag träffar folk vars parfymer inte passar dom ett dugg.. Som till exempel en blyg tyst tjej utan karisma som bär en tung och stark parfym som skriker HEJ HÄR ÄR JAG! Nu kanske jag låter hemsk men du förstår kanske vad jag menar..

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen