Jazzhands

Fynd på lokal loppmarknad

Numera äter jag bara utländsk mat.
Förr gillade jag inte kryddad mat.
Numera äter jag kryddad mat.

Den här kokboken har ändrat mitt liv.

Etiketter None

 • Flemming Hummer, 1:57 pm February 16, 2011:

  Mmmm – utländsk mat – gott!

 • Jazzhands, 3:21 pm February 16, 2011:

  Eller hur?

 • Hank, 3:46 pm February 16, 2011:

  Vad menar du med kryddad i det här sammanhanget? Typ lite kryddstarkt?

  För inte kan du väl ha ätit all mat okryddad tidigare? Salt, peppar, örter, vitlök … allt är ju kryddor.

 • Jazzhands, 3:59 pm February 16, 2011:

  Jag glömmer jämt att det finns folk som läser min blogg, och att några av dem utgörs av människor jag inte umgås med regelbundet. Uttrycket “kryddad mat” och “numera äter jag kryddad mat” kommer från en gammal artikel från DN som hänger upptejpad i ett skåp i mitt kök. Det är en obegriplig livsstilsartikel om en familj där man, så vitt jag förstår, lärt sig utveckla sina matvanor under åren. Helst äter familjen tacos eller hönökaka med purjo och creme fraiche. Innan paret träffades och gifte sig åt kvinnan i familjen aldrig “kryddad mat”, står det. Ett fantastiskt obegripligt uttryck. Jag använder det lite oftare än vad som är brukligt eftersom saker som dessa händer då – man tror (och varför skulle man inte göra det?) att jag är galen.

 • Jazzhands, 4:01 pm February 16, 2011:

  Gillar ordet “prize souvenirs”.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen