Jazzhands

Den skrivande agenten

Varför finns det inte agenter för skribenter och journalister för? Det finns ju agenter för allt annat – fotografer, stylister och speakerröster.
Jag vill ha en agent.
En som förhandlar upp mina arvoden och ger mig mer jobb. Eller, inte mer jobb utan bättre jobb. Jag vill skriva pompösa förord i böcker och fakturera femsiffrigt på det. Eller komma på en slogan och leva gott resten av året.

En kompis är fotograf. Agenten tar visserligen 20% av intäkterna men dude, han får frukost och middag budad till sig från var han vill, han får de mest prestigefyllda arbeten man kan tänka sig (fotografera juveler för Chanel, omringad av elva vakter, till exempel) och då och då sticker man till honom en liten bonus.

Var är min agent? Anmälan sker genom mail till mig. Tillträde snarast.

Idag ska jag se en modern balett dessutom. Jag vet inte riktigt vad jag kan vänta mig där alltså. Provokation? Antagligen. Men det är skönt att veta att blodtrycket funkar som det ska då och då.

Etiketter None

  • Lotta Losten, 11:53 pm February 25, 2011:

    JAG VILL OCKSÃ… HA EN AGENT!!!

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen