Jazzhands

Nail it!

Nu blir det mer naglar! Det är faktiskt enklare än man tror att få fina, skinande, friska naglar. Det finns knep, det finns tekniker och det finna massor att säga om saken. Men först den här läsarfrågan som dök upp i samband med förra nagelinlägget. Den sätter lite fingret (!) på vad många verkar ha svårt med, så vi börjar där.

“Varje gång jag polerar naglarna är resultatet att de skivas och spricker tills det nya “opolerade” växer ut. Så jag har gett upp. Men har du nåt annat tips som alternativ till polerandet?”

Nageldoktorn Marie Houston från svenska Scratch Nails svarar så här:

“Det låter som kunden överpolerar sina stackars naglar. Hon tunnar ut nageln och den blir skör”

…och detta är ordinationen hon ger:

“Använd nailfood (olja) flera gånger dagligen. Massera in med den grå högglansytan  på poleraren endast (den minst “aggressiva). Den fria kanten filas flisfri med crystalstone innan vattenbadet. Använd en stärkande och vårdande produkt, stryk på ett tunt lager var eller varannan dag”.

Det viktiga här är att man kan fila (och polera) naglarna för mycket och för hårt. En “crystal”-fil är skonsam och hållbar, det är ett bra alternativ här. Tappa den inte i golvet bara, då går den sönder.

Klipper man naglarna när de är torra, utan att ha mjukat upp dem i vatten först, så spricker de lättare. Fila och/eller klipp naglarna efter ett vattenbad eller efter duschen istället. Gärna sax istället för klippare, den är mer flexibel.

Det finns också väldigt många effektiva och bra nagelprodukter där ute för alla möjliga problem – gula naglar, naglar med “ränder”, torra naglar, sköra naglar…kanske har man inte koll på hur många problemlösare som faktiskt finns i hyllan på varuhusen? Dessa kan absolut vara värda en investering. Förarbetet och underlaget gör nämligen all skillnad i världen. Och ännu en gång – använd baslack!

Etiketter: , ,

 • d a.k.a "kunden", 3:15 pm February 25, 2011:

  Tusen tack för svaret! Nu ska jag köpa lite nagelprylar bums och ge det ett försök. Vilket märke är bra eller funkar det mesta?

 • Josefin, 5:58 pm February 26, 2011:

  Duuu, känner du till någon parfym som doftar trolldeg?

 • Caroline Hainer, 9:06 am February 27, 2011:

  Demeter har, i vanlig ordning, en parfym som luktar trolldeg. Eller, den luktar Play-doh, det är nog så nära man kommer?
  http://www.demeterfragrance.com/Product.aspx?ProductID=1025

  Nagelprylar! Scratch är bra, men jag tror du kan botanisera runt lite om du vill. Sally Hansen är helyllemärket nummer ett, medan OPI är mer American glam. Mavala är det mogna alternativet.

 • Miriam, 5:06 pm February 27, 2011:

  Hej,

  Fantastiskt blogg, åtnjuter verkligen av att läsa den.

  Jag vill fråga dig, vilka haute couture kosmetik märken anser du vara ypperligast?
  Serge Lutens, Cle De Peau, Armani?

  Har du någon erfarenhet av Serge Lutens dofter?

  Jag tycker så mycket om jasmindoft, vilka parfymer skulle du rekommendera? Jag tänkte prova Serge Lutens A la Nuit.

  Tack!

 • Josefin, 7:43 pm February 27, 2011:

  Tusen tack för svaret!

 • Caroline Hainer, 8:34 pm February 27, 2011:

  Miriam!

  Du menar ett haute couture-märke, och specifikt deras kosmetik? Armani står ju väldigt bra i kurs där, i så fall, om man ska ge ett “overall” betyg. Ypperliga foundations och läppvax, i synnerhet.

  Eller menar du parfym…? Jag tror du menar kosmetik.

  Jag har provat Serge Lutens i USA, men ytterst lite, måste erkännas. Inte så pass att jag kan ge ett allround uttalande. Jag tycker att hans stil påminner lite om Piguet, som faktiskt finns på NK. Till exempel Fracas?

  Jag skulle absolut vilja dofta mer på Lutens. Man kan beställa doftprover på nästan vad som helst från The Perfumed Court. Det får nog bli en beställning!

 • Mer naglar - Fifty Scents | Rodeo Magazine, 6:41 am March 15, 2011:

  […] mer om naglar i det här inlägget och det här […]

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen