Jazzhands

Pizza = diplomati


Idag invigdes Diplomacy, strategispelet om världsherravälde.

Jag var Österrike-Ungern (Hainer is my name!!!!).

Så här såg det ut efter att vi hade spelat i sex (!) timmar. Man ser det inte på den här bilden men faktum är att Österrike-Ungern har ett starkt tag om Tyskland, eller står i alla fall enad, som en järnridå, mot Tysklands gräns, redo att invadera.

Min främsta allierade, Ryssland, ses till höger i bild.

Vi hann inte spela klart idag. Vi fotograferade spelet, och alla arméer och flottor, skrev upp våra positioner och avvaktar till nästa lördag.

Det är liksom ett steg, eller möjligtvis två led, bort från lajv. Men det är okej.

Etiketter None

 • Daniel, 12:14 am March 1, 2011:

  Ojdå.
  När du innan nyår(?) skrev i bloggen att du skulle lära dig Diplomacy under 2011 var jag skeptisk. Men du har alltså kört ett pass, imponerande.

  Men jag kan ändå inte låta bli att undra… Mediamänniska och kosmetikexpert som du själv ryms sällan i den normala demografin av spelnördar. Du känner alltså folk som äger och spelar spel som Diplomacy? Det hade jag inte trott.

 • Jazzhands, 9:25 am March 1, 2011:

  Jag skulle inte kalla mig spelnörd. Det borde krävas mer för att få nördstämpel än att gå in i scifi-bokhandeln, garva inombords åt emos, köpa spelet och locka medspelare med semla. Det borde krävas mer.

  Vi har kört ett pass, men blev inte klara på lång väg. Spelet fortsätter på lördag och då jävlar smäller det. München ska intas, så är det bara. Med ryssens hjälp borde det gå. Italiens norra regioner är redan mina. ÖSTERRIKE-UNGERN RULES!!!!

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen