Jazzhands

Jämna plågor med Ulf

När jag vill uppleva bitterheten, hopplösheten och negativiteten hos en omsprungen gammelmoderat vänder jag mig till Ulf Nilson.

Men nu vet jag att Ulf Brunnberg är ett alternativ.

Lyssnar på hans sommarprat. Sammanfattningsvis en timmes lång rant om allt han retar sig på i dagens samhälle. Energiskatten, tv-reklam, USA, skatt i största allmänhet, dagens ungdom…

Han blir så upprörd över allt som finns att uppröras över att han ibland får säga åt sig själv att ta det lugnt. “Nä, nu lugnar vi ned oss med lite Michael Bublé…”.

Även om det hela är mycket underhållande på det där gammelmans/Ring P1-viset så blir man också lite orolig för karln och hans hälsa eftersom han är en hjärtattack waiting to happen med all den där fantastiskt dämpade ilskan. Den som startar mindfulnesskurs för bittra högeroldies har pengar att hämta. Om inte de bittra farbröderna anser att mindfulness är en modernitet såsom videoapparaten och automobilen och därmed bör bojkottas förstås.

Etiketter None

 • Flemming Hummer, 2:35 pm August 8, 2011:

  Gott, måste lyssna. Gubbagnäll är ändå alltid gubbagnäll. Och det tar liksom aldrig slut. Ulf Nilson är ju en favorit, i sin oförvitliga och oförfalskade dumhet: “Här sitter jag och solar på terass i Spanien som man inte får göra i sossarnas Sverige och det får inte sägas i Sverige att vi har problem med invandring och att vi i rent klarspråk måste BYGGA UT kärnkraften OCH skaffa KÄRNVAPEN!!! Punkt.” Och nästa vecka upprepas det hela igen, så igen, och så igen.

 • Jazzhands, 2:37 pm August 8, 2011:

  Han är också för kolonialism. Nykolonialism.

 • Flemming Hummer, 3:06 pm August 8, 2011:

  Självklart. Ulf har också vågat syna den muselmanska invasionen av västerlandet, i t.ex denna positiva recension av Pat Robertson:
  http://www.smedjan.com/etta.asp?sida=display&nr=752
  “… så många svenskar som möjligt borde läsa den – och våga diskutera dess budskap.” Pat Robertson har för övrigt gått ut och gett Breivik rätt i dennes analys. Ulf tycker också att vi inte får “lägga locket på” om att det var konflikter orsakade av invandringen som var orsaken till Breiviks våld:
  http://www.expressen.se/1.2510200
  Och ansluter sig därmed till den fascistiska synen: “Inga invandrare, inget våld.”

 • Flemming Hummer, 3:08 pm August 8, 2011:

  Äh jag blandade ihop Pat Robertson och Pat Buchanan… ungefär samma åsikter i ämnet i och för sig.

 • Flemming Hummer, 3:10 pm August 8, 2011:

  “Breivik might be right”, har Pat Buchanan sagt om det hela.

 • Molly, 6:19 pm August 8, 2011:

  Det finns ett utmärkt BBC(?)-program som heter Grumpy Old Men, väldigt roligt och med glimten i ögat som jag plötsligt längtar efter att se i repris!

 • Flemming Hummer, 7:09 pm August 8, 2011:

  Episk gubbfaktor på det programmet. Brunnberg kör ungefär samma ramsa han drar för gubbarna på Lidingö när de träffas och dricker punsch. Det kändes verkligen som om han wingit it hela tiden.

  Ska man inte få röka? Jag träffade Plex i mataffären, härlig kille – men dessa proffsdemonstranter! Klipp håret sa jag. Och om man säger något så får man väl schavottera….

  Sweet gubbagnäll eases the pain.

 • Jazzhands, 8:17 am August 9, 2011:

  Ja, det var en rant som hette duga! Nästan Ring P1-klass. Dock två konkreta förslag på hur man ska rensa upp i skiten som är vårt samhälle/världen i stort: 30% skatt för alla samt en tv-kanal för bara män “utan ett enda inredningsprogram”.

 • Flemming Hummer, 8:40 am August 9, 2011:

  Det är intressant med en sån här snubbe – mycket lyckad karriär (dvs bättre utåt sett än 99,9% av skådisar), villa på Lidingö, har haft familj och barn. Och vad har han att delge världen: a random assortment of gnäll. Hukande i någon slags försvarsposition angående vad man “inte får säga”. Och den där icke-roliga Rupert Pupkin-liknande monologen han spelade om livets meningslöshet, som väl mest indikerar att han ofta drar mot depression. De där berättelserna från barndomen där han i förbifarten berättar om hans pappa och “farbror”, som han beundrar så, att “när de var otrogna, var de otrogna tillsammans”.

 • Jazzhands, 10:23 am August 9, 2011:

  Absolut! Här, du får en timme i rikstäckande radio till ditt förfogande, i ett av de mest populära programmen of all times, och du får göra vad du vill.
  Bra, då ska jag tamejfan passa på att GNÄLLA i 50 minuter. Jag ska berätta om vad jag OGILLAR och vad jag är TRÖTT PÃ….
  Sen ska jag minnas lite och spela Michael Bublé. Jag ska nämna Jönssonligan endast en gång. Dock.

 • Flemming Hummer, 3:10 pm August 9, 2011:

  Att gnälla över oväsentiligheter i en timme (med möjligt avbrott bara för Buble’, Wilson tolkar Gershwin eller se-färg-torka-roliga-sketcher) kommer hädanefter benämnas “Att göra en Brunnberg.”!

 • Flemming Hummer, 3:15 pm August 9, 2011:

  Får dock säga att jag inte skrattat så mycket åt ett sommarprogram, sen jag lyssnade på Björn Ranelids för ett par år sen.

 • Jazzhands, 9:36 am August 10, 2011:

  Sant. En källa till glädje. Nu MÅSTE jag kolla om Ulf Nilson sommarpratat. Om inte = loss för Sverige.

 • Flemming Hummer, 12:22 pm August 10, 2011:

  Jag kan inte få nog av Brunnberg.
  Ulf: “Jag trodde att jag skulle sticka ut hakan med det här.”
  Läsare: “Håller helt med Brunnberg! Verkar vara en man med sunda åsikter. Sverige har blivit ett land fullt med kärringar – med eller utan penis”
  http://www.expressen.se/1.2500962

  Rapport Ekonomi, vetenskap, speedway, båtar och Clintan ska det va:
  http://www.expressen.se/noje/1.2500963/har-ar-ulfs-tabla-for-manskanalen
  Ser man ju fram emot.

  Men jag vill höra mer från Ulf! Vad tycker han t.ex om besinskatten? Jag har mina aningar – han har sunda åsikter. Men jag vill höra mer. Mycket mer!

 • Flemming Hummer, 12:27 pm August 10, 2011:

  20:00 Hitler
  Kan det bli bättre? Brunnberg tar fasta på att många män i tonåren, och alla män över 30 utvecklar en pervers fascination för andra världskriget.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen