Jazzhands

Frenemies

Jag var precis med i en jouralisttråd där det började skojas lite eftersom en i tråden är korre i Afrika. Jag skrev “Hur många skålpund med ris måste jag langa upp för att köpa den?” (om en zebrafot) och konversationen dog.
Det var tre timmar sen.

Är det rasism att prata om “skålpund med ris” i Afrikasammanhang?

Jag fick för någon vecka också erfara den hårda vägen att man inte bör skoja om att någon är “bögig” på bild. I synnerhet inte om man inte har stenkoll på alla inblandades sexualitet samt eventuella humortankar kring denna.

Etiketter None

 • Christel, 3:52 pm January 3, 2012:

  Äsch. Människor, alltså.
  Att folk ska vara så jäkla skitnödiga hela tiden.
  Jag tyckte att det var roligt!

 • Joel, 6:55 am January 4, 2012:

  Förklara gärna! Jag har aldrig hört uttrycket.

 • Jazzhands, 10:58 am January 4, 2012:

  Skålpund? Det är nån gammal benämning på ett mått man hade innan metersystemet trädde in. Jag vet inte, jag tycker det är ett trevligt ord.

 • Slim, 11:46 am January 20, 2012:

  Kan det möjligen ha något att göra med det “Pound of flesh” Shylock kräver i betalning i Köpmannen i Venedig? Uttrycket används väl för att beteckna ett visserligen lagligt korrekt men oresonligt och moraliskt förkastligt krav på kompensation. När du frågade hur många skålpund det krävs av något kan det uppfattas som att du egentligen säger att deras krav är oresonliga från början. Eventuell upprördhet skulle m a o inte alls ha med vare sig riset eller Afrika att göra.

  Men det behöver inte alls bero på detta. Det kan likaväl bero på att de andra bara var tröttsamma idioter.

  Men det är nog lämpligt att inte infomera dem om vad de egentligen är.

  Tack för fin blogg. Gillade din reserapport från det stora landet i väst.

  Vänligen
  Slim

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen