Jazzhands

Förbjuden sötma

Alltså, det förbjudna i att äta en semla i januari. Den dubbla synden, den dubbla njutningen. Man borde inte, man vet att det är fel. Men hur mycket lockar inte den knubbiga lilla godsaken med sin taffligt skylande lilla hatt?

If it is wrong to eat semla in January I do not want to be right.

(PS. Officiellt är jag såklart emot att semlor säljs innan februari. DS)

Etiketter None

  • Erika, 6:57 pm January 10, 2012:

    Jag tycker: ät på! Januari ÄR ju basically februari eller hur? När jag flyttade till Stockholm (för hundra år sedan) och jobbade på konditori började vi sälja semlor i december: med saffran i bulldegen. Så fel. Men ändå: mmmm.

  • Lasse, 5:55 pm January 11, 2012:

    Dalpojken?

  • Peter, 6:17 pm January 12, 2012:

    Saknar den forbjudna semlan sa pass mycket att jag kommer ta mig halvvags over Tokyo, till en kompis pa andra sidan som ar en av de verkligt fa med en riktig ugn, dar jag kan baka eget. Solbullar finns helt enkelt inte.
    Mandelmassa ar ratt exotiskt och hittas mojligen i importaffarer.
    Gradde finns i affarerna men saljs endast, som storst, i en san har liten forpackning:
    http://www.tottoku.net/shfiles/mdb/067100/4903050202447.jpg

  • Jazzhands, 12:29 pm January 13, 2012:

    Januari är februari. Helt sant. Och Dalapojken hägrar. De allra, allra mest himmelska finns på Lux men det är ju inte så att man har “vägarna förbi” direkt. Ungefär som Tokyo.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen