Jazzhands

Frilanslivet del 816

Kan ändå någonstans beundra en film som har med en oljeshejk som exotiskt inslag, som betraktaren som kommer in utifrån och ser allt och alla för vad de egentligen är. Att man at this day and age kör med oljeshejker. Jo, men det är uppiggande.

Annars kan jag inte säga någonting om Lasse Hallströms film Laxfiske i Jemen förutom att det är en satans tur för Ewan McGregor att han är skotte och har gudabenådad charm, annars skulle han drunkna i ett enda imploderande hål av ointresse när han ställer upp på filmer som denna där fisket ska stå som en metafor för livet och kanske, eventuellt också för människans förhållande till gud och religion.

Orka.

Älska mig igen är namnet på en annan höjdarrulle jag såg idag, om hur det kan gå när man råkar ut för en tragisk bilolycka och tappar minnet. Då kan det hända att man börjar att klä sig preppy och studera juridik trots att man innan olyckan levde skönt bohemliv, hade blommiga byxor och gjorde stora skulpturer.

Och som en sista skön smäck i denna trippelwhammy av ruttna filmer jag såg idag nämner jag gärna Madonnas film W.E. Ett pretentiöst, övertänkt och stundtals obegripligt svar på både The King’s Speech och Julie & Julia. Mads har med andra ord haft sikte på en oscarsnominering? Lycka till med den, säger jag. Lycka till. I synnerhet när du har med greppet att låta en “modern” person tala med en “historisk” person, låta dem mötas i gatan, i en park. För att vi ska förstå att LIVET UPPREPAR SIG!!!

Sällan har jag skrivit under uttrycket och åsikten “bliv vid din läst” mer.

Nu: jag behöver en återställare. Pour me a double och låt mig kolla lite Grannfejden.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen