Jazzhands

“It was the worst of times, it was the…”

Det jag ser mest fram emot är förstås reportaget i lokaltidningen där jag – som söderbo – får guida läsarna till “mitt söder”. Lista mina fem bästa tillhåll i kvarteret, skön bild på mig gåendes på Bondegatan och så vidare. “På Södermalm får jag ro”.

Men så pratar jag med min vän som släppt en bok som – faktiskt – utspelar sig på söder. Han berättar att han hade samma förhoppningar, samma vision (“Jag rör mig sällan utanför kvarteret – här finns ju allt jag behöver!”) men när förlaget hörde av sig till tidningen Södermalm/Södernytt hade de ryckt på axlarna och sagt tack men nej tack. Alltså, det bor ju liksom en författare (“författare”) i varje port mellan Bleckan och Hornstull så…neh.

Det är bara att välja och vraka för dem.
De skiter i var jag, som debutant, handlar mitt lösviktste (på Esters, om någon undrar). De har Ernst Brunner på speed dial.

Jag är ingen annat än en väldresserad apa.

 

Etiketter None

  • Joel, 10:31 am February 24, 2012:

    På den ljusa sidan: du slipper se massa nytt folk strömma till dina ställen.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen