Jazzhands

Lugnet före eller efter stormen?

“Får man reda på alla dina hemligheter om man läser din bok sen”, var en av frågorna i en intervju jag gjorde nyligen.

…vilket sätter lite fingret på det hela. Bokskrivarprocessen. Hur jag nu beskriver den kommer det ju låta pompöst men hela inåtskådandet gör ju såklart att en del obehagliga val och erfarenheter särskådas ännu mer, och en del genanta egenskaper och handlingar läggs på bordet som insatser.

Så visst. För all del. Ja, det är hemligheter med i boken, massor av dem. Men när jag lägger dem däri så slutar de ju att vara hemligheter. Hur kan de vara hemligheter om de publiceras offentligt? Och som en slags kedjereaktion, tror jag, så slutar de vara genanta hemligheter även för mig.

Easy as that.

Jag tror det kan vara en av förklaringarna till att jag, för första gången på kanske trettiofem år, inte har den typen av resepanik som jag bloggat om förut i mången sömnpillerpåverkat inlägg.

Det handlar, som alltid i terapi, inte om så stora omvälvande förändringar, ingen himmel som öppnas och en hand som kommer ned med all världens visdom. Utan små justeringar och små stunder av acceptans.

Det här är en av dem. Tack bok.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen