Jazzhands

…och då sa moy’eln…

Middag med Rs familj. De har en stående bokning på en italiensk finrestaurang mitt i The Bev. Halv åtta varje fredag. Samma bord. Alltså, det är vad jag kallar klass.
Jag har varit med som deras gäst flera gånger och varenda gång har ägaren kommit förbi, ryggdunkat lite och frågat om allting smakar bra. Klass även det.
Rs pappa var på gott humör och berättade ett skönt judeskämt i typ tre delar som R och hennes bror Dan redan innan varnade för att det kanske inte skulle funka så bra översatt från hebreiska. Skämtet, som jag inte är säker på att jag fattade, började med “Okej, så en moy’el ska pensionera sig…” vilket räcker gott och väl för mig. Det blir inte bättre än så.
Jag blev jätteglad över att faktiskt kunna ett judiskt ord så jag gjorde en big deal av att säga att jag vet vad moy’el är. Vad är det då, sa Rs pappa.
Jobbig sits. Jag gjorde en saxgest med fingrarna och fick godkänt. Puh.

Rs farsa har annars en skön grej med att han har en uppsättning av tre jokes han tycker är asfestliga och gärna berättar med inledningen “Okej, skämt nummer ett…” och “Okej, skämt nummer två…”.

En underbar kväll, med andra ord.

Etiketter None

  • Jessica, 12:48 pm May 31, 2012:

    Men håll oss inte på halster! Hur fortsatte skämtet?

    (Jag vet att det inte är poängen, men jag samlar på judisk humor som nedtrappning från min Woody Allen-fixering på nittitalet. Har du för övrigt sett “Old Jews Telling Jokes”?)

  • Jazzhands, 7:58 pm June 1, 2012:

    Asså jag fattade verkligen inte skämtet! Kan således tyvärr inte upplysa om punchlinen! Crap.
    Och nej, har inte sett men hade hemskt gärna velat, gick som teater (typ?) I LA medan jag var där. Vad händer?

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen