Jazzhands

Kvällen, natten, dagen

Okej, jag ska bara ta en liten lur innan middagen tänker jag, somnar och vaknar sju timmar senare. Vid midnatt. Med kläderna på.

Går upp, borstar tänderna, tar av mig jeansen och kryper ned igen. Sover till morgonen. Drömmer att jag skriver en artikel som börjar med “Döm om min förvåning när prästen ber mig kolla ett YouTube-klipp”.

Äter keff hotellfrukost (bagel) och går ut med datorn under armen. Ser världens kanske fetaste människa, i alla fall topp tio. Hon sitter på en slags soffa i Beverly Center, bakifrån liknar hon en saccosäck. jag inser att jag sett något helt amazing, ett av världens underverk. Hur hon kan gå är ett mysterium, alltså hon är lika stor som mamman i Gilbert Grape och hon kunde ju knappt resa sig. Sen gick hon upp för en trappa och dog av hjärtattack, om jag inte minns fel.

Jag minns för övrigt när jag var sjutton och blev vegetarian, något min mamma bekämpade bland annat genom att säga “Man blir inte smalare av att vara vegetarian, snarare tvärtom. Vill du bli som Babben Larsson? Vill du bli som mamman i Gilbert Grape?”.

Jag blev inte som mamman i Gilbert Grape. Kankse som Babben, men inte som mamman i Gilbert Grape.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen