Jazzhands

Halvvägs

Halvvägs.

Halva vistelsen. Halva boken.
Typ.

Bröt mot allt och hoppade in i bilen med Shiela och Roni och drog till Palm Springs över en dag. To hell with it. Har aldrig sett ett sådant koncentrerat av “gays and grays” som där.

Ett underbart ställe att bo på dock, om man är 60+ och lagd åt traditionellt pensionärsleverna på Californien-vis. Ett sömnigt, stilla och behagligt tempo. Att få middagsbord till fem, sex är svårt. Då ska alla panchon äta. Alla butiker stänger fem, då tycker seniorerna ändå att det är kväll.

Att få ett bord till sju, halvåtta däremot går utmärkt. Vi åt på Melvyn’s, ett av Frank Sinatras gamla favorithak. Jag valde det och är glad över mitt val. Ingen servitör under 50, inga gäster under 60 förutom vi. Vi fick därför heta “flickorna” hela kvällen. Ägaren kom till och med och hälsade och berättade lite sköna stories på våg begäran, bland annat om hur han jagade iväg Steve McQueen på öppningsdagen. Han, ägaren, kände inte igen Bullit-stjärnan eftersom han, Steve McQueen, kom dit på motorcykel och hade motorcykelkläder på sig, vilket ju bröt mot allt vad dresscode heter.

Menyn var också härligt pancho med sköna retrorätter som Steak Diane och flamberade bananer. Vi frågade hur ofta de ändrade sina rätter på menyn. Inte ofta, var svaret. Inte ofta.

Etiketter None

  • ellen, 9:56 pm May 20, 2012:

    Du beskriver precis de saker jag vill att att du ska beskriva, så att USA låter precis så som att jag vill det ska vara. Om du förstår vad jag menar.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen